Dostali ste chuť na jahodový zákusok? Ak vyskúšate nasledujúci recept, okamžite si ho obľúbite!
Potrebujete
- 300 g jahôd
- 100 g sušienok
- 400 g bieleho jogurtu
- Polovica tabličky bielej čokolády
- 10 g želatíny v prášku
- 50 ml vody
Postup
Balíček želatíny (10 g) si zalejte studenou vodou, dôkladne premiešajte a nechajte ju napučať po dobu uvedenú na obale.
Jahody umyte a nakrájajte na tenké plátky. Hlbokú misu s oválnym dnom vysteľte potravinárskou fóliou. Plátky jahôd položte v jednej vrstve na spodok a boky misky.
Začnite s prípravou krému! Roztopte si čokoládu vo vodnom kúpeli a zmiešajte ju s jogurtom. Ak krém nie je dosť sladký, pridajte doň práškový cukor.
Napučanú želatínu rozpustite v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Ale v žiadnom prípade ju nevarte, pretože potom stratí svoje vlastnosti. Pridajte ju do krému a dôkladne premiešajte. Hotovo!
Vezmite misku, do ktorej ste umiestnili jahody, nalejte do nej trochu krému, na ktorý následne poukladajte vrstvu sušienok. Ak si želáte, môžete ich rozdrviť aj na menšie kúsky. Ďalšia vrstva pozostáva opäť z krému. Následne pridajte vrstvu jahôd. Striedajte vrstvy, až kým nenaplníte celú formu, ale nezabudnite, že vrchná vrstva by mala pozostávať zo sušienok.
Hotový dezert vložte do chladničky najmenej na 3 hodiny, najlepšie na celú noc. Keď dezert stuhne, pretočte misku, odstráňte fóliu a môžete servírovať.
A takto už vyzerá hotový koláčik po rozrezaní. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc