Hrnčekový tvarohovo-pudingový dezert s ovocím. Všetko robím z jedného plechu

HRNČEKOVÝ TVAROHOVO -PUDINGOVÝ S OVOCÍM

Suroviny :
2 šálky polohrubá múka
1 šálka jemný kryštálový cukor
1 šálka mlieko
3⁄4 šálky rastlinný olej
1 kus prášok do pečiva
1 kus vanilkový cukor
2 kusy vajcia
2 polievkové lyžice kaka

Plnka :
500 gramov tvaroh
6 PL kryštálový cukor
2 vajíčka
1 šálka mlieko
1 kus vanilkový cukor
1 kus vanilkový puding v prášku
citrónová kôra
maliny, jahody

HRNČEKOVÝ TVAROHOVO-PUDINGOVÝ S OVOCÍM

Kakaové cesto: 1 šálka – 300 ml V nádobe vyšľaháme celé vajíčka s cukrom a do peny, striedavo pridávame olej a mlieko. V druhej nádobe zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a preosejeme. Po častiach pridávame do tekutej zmesi a premiešame vareškou.

Tvarohová plnka: v nádobe vymiešame vajíčka s cukrom, prilejeme mlieko, zamiešame tvaroh, pudingový vanilkový prášok , vanilkový cukor a strúhanú citrónovú kôru. Tvaroh sa môže použiť aký máte k dispozícii. Ja som použila jemný..

Plech, rozmer 30×40 cm vymastíme a vysypeme múkou. Najskôr nalejeme na spodok kakaové cesto, potom naberačkou nepravidelne nalejeme tvarohovú plnku.

Je riedka, ale taká má byť, stuhne pri pečení. Na tvarohovú plnku dáme ovocie aké práve máme. Ja som ovocie nepoužila, lebo deti s ovocím nechcú, dala som ho len na vrch.Cesto upečieme. Teplota 180°C asi 30- 35 minút , podľa potreby. Cesto by sa malo oddeľovať od bokov plechu, vtedy je upečený,Podľa potreby ho ešte chvíľu nechám vo vypnutej rúre.

Po upečení ho polejem čokoládovou polevou a ozdobím ovocím.Necháme úplne vychladnúť a až tak krájame.

Back To Top