Pripravte si červenú repu na spôsob, ktorý uprednostňujú v luxusných reštauráciách

Vyskúšajte nový spôsob prípravy červenej repy.

Cvikla je úžasná plodina, no je nutné, aby bola správne uvarená. Na prípravu potrebujete cviklu ktorú si predtým dôkladne umyte špongiou. Je lepšie, ak si vyberiete repu rovnakej veľkosti.

purple round fruit on white surfaceUnsplash

Vezmite si vrstvu alobalu a nalejte do stredu olivový olej. Pridajte soľ a cukor.

Не нужно варить свеклу. Показываю способ, которым готовят свеклу в ресторанах (намного проще и вкуснее)

Poukladajte cviklu a opäť ju polejte olivovým olejom, pridajte soľ a cukor.

Не нужно варить свеклу. Показываю способ, которым готовят свеклу в ресторанах (намного проще и вкуснее)

Soľ a cukor možno nazvať prírodnými zvýrazňovačmi chuti. Príprava repy týmto spôsobom zvýrazňuje jej chuť a ak vezmete do úvahy aj to, že sa nevarí v hrnci (to znamená, že chuť nejde do vody), potom repa nielenže nestratí svoju chuť, ale bude ešte chutnejšia. Olej pomáha vstrebávať soľ a cukor do repy vďaka čomu bude lahodnejšia a výživnejšia.

Zabaľte ju do fólie a vložte do rúry na 180 – 200 stupňov. Po hodine môžete repu popichať vidličkou. Ak to pôjde ľahko, repa je hotová, ak nie, tak ju ešte nechajte v rúre.

Не нужно варить свеклу. Показываю способ, которым готовят свеклу в ресторанах (намного проще и вкуснее)

Ak sa pozriete na túto fotografiu, môžete vidieť, že alobal je pomerne suchý, čo znamená, že vo vnútri repy zostala všetka chuť a šťava.

Не нужно варить свеклу. Показываю способ, которым готовят свеклу в ресторанах (намного проще и вкуснее)

Očistite ju, keď trochu vychladne, no určite nie pod studenou vodou. To je všetko, prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru