Vyskúšajte nový spôsob prípravy červenej repy.
Cvikla je úžasná plodina, no je nutné, aby bola správne uvarená. Na prípravu potrebujete cviklu ktorú si predtým dôkladne umyte špongiou. Je lepšie, ak si vyberiete repu rovnakej veľkosti.
Unsplash
Vezmite si vrstvu alobalu a nalejte do stredu olivový olej. Pridajte soľ a cukor.
Poukladajte cviklu a opäť ju polejte olivovým olejom, pridajte soľ a cukor.
Soľ a cukor možno nazvať prírodnými zvýrazňovačmi chuti. Príprava repy týmto spôsobom zvýrazňuje jej chuť a ak vezmete do úvahy aj to, že sa nevarí v hrnci (to znamená, že chuť nejde do vody), potom repa nielenže nestratí svoju chuť, ale bude ešte chutnejšia. Olej pomáha vstrebávať soľ a cukor do repy vďaka čomu bude lahodnejšia a výživnejšia.
Zabaľte ju do fólie a vložte do rúry na 180 – 200 stupňov. Po hodine môžete repu popichať vidličkou. Ak to pôjde ľahko, repa je hotová, ak nie, tak ju ešte nechajte v rúre.
Ak sa pozriete na túto fotografiu, môžete vidieť, že alobal je pomerne suchý, čo znamená, že vo vnútri repy zostala všetka chuť a šťava.
Očistite ju, keď trochu vychladne, no určite nie pod studenou vodou. To je všetko, prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru