Fanúšikovia ukrajinského pokrmu s názvom čeburek si prídu na svoje. Tenké taštičky vyprážané v oleji so šťavnatou plnkou dokážu s ľahkosťou nahradiť akékoľvek hlavné jedlo. Čas prípravy si môžete skrátiť aj tak, že si plnku pripravíte vopred. Čo sa týka jej obsahu, nebojte sa experimentovať!
Ingrediencie na cesto
- 300 g hladkej múky
- 3 PL rastlinného oleja
- 150 ml vody
Ingrediencie na plnku
- Osmažené kuracie prsia
- Strúhaný syr
- Kôpor
- Paradajky
Postup
Do preosiatej múky pridajte rastlinný olej, nalejte vodu a vypracujte cesto. Cesto by malo byť elastické a nemalo by sa lepiť na ruky. Hotové cesto vložte do vrecka a nechajte 20 minút odpočívať.
Cesto vyvaľkajte na tenkú vrstvu a nakrájajte ho na štvorce.
Na jednu polovicu štvorčeka položte kuracie prsia porozdeľované na kúsky a posypte bylinkami. Nezabudnite si urobiť ešte 1-2 cm priestor k okraju cesta. Na prsia naukladajte kolieska paradajok a nastrúhaný syr.
Uzavrite taštičku a „zalepte“ plnku – vrstvy cesta po obvode stláčajte jednu k druhej.
Ďalej prechádzajte pozdĺž okrajov valčekom. Takto nielen že orežete prebytočné konce, ale aj zaistíte spoľahlivejšie spojenie.
Potom už len ostáva poslať taštičku na panvicu s rozpáleným olejom a smažiť z oboch strán dozlatista. Príprava jednej taštičky bude trvať približne 5-6 minút.
Hotové taštičky je možné ihneď podávať. Šťavnaté, voňavé, s dokonale vyprážaným cestom – ideálna voľba na obed. Môžete to podávať so zeleninovým šalátom alebo len tak, s nejakým dipom.
Videopostup:
Zdroj: Gotovim s Asmoy