Na toneroch do tlačiarne nešetrite: 5 dôvodov, prečo kupovať originálne tonery

Keď svieti kontrolka na vašej tlačiarni, siahnete po originálnom tonery alebo pozeráte po lacnejších alternatívach? Hoci na používaní kompatibilných toneroch nie je nič zlé, vedeli ste, že pri poruche tlačiarne v záruke sa posudzuje aj typ používaných tonerov? Prečítajte si dôvody, prečo je vždy lepšie nakupovať originálne tonery.

5 dôvodov, prečo sa oplatí kupovať originálny toner

  1. Neuznaná reklamácia alebo záručný servis

Pri poruche tlačiarne servisný technik dôkladne preskúma zariadenie a zisťuje príčinu poruchy. V prípade, že používate iný toner, ako je toner odporúčaný výrobcom, môžete za opravu zaplatiť plnú cenu.

  1. Istota kvality

Kúpou originálneho toneru platíte za rokmi preverenú kvalitu. Napríklad pri tlačiarňach technologického gigantu HP je odporúčané nakupovať aj ich tonery HP, ktoré sú vysoko kvalitné a certifikované.

  1. Nízka cena môže byť zavádzajúca

Hoci cena originálnych kaziet môže byť v priemere o 10 až 15 % vyššia, v porovnaní s cenou tlačiarne ide z dlhodobého hľadiska o zanedbateľný rozdiel.

  1. Záruka originality

Autorizovaní predajcovia predávajú tonery do tlačiarní, ktoré sú originálne a vy sa tak ani pri odchýlkach v cene nemusíte obávať, že nakupujete neoriginálne kazety.

  1. Hoďte obavy za hlavu

Ak ste sa pri čítaní dostali až sem, môžete vidieť, že kupovať originálne kazety sa z dlhodobého hľadiska oplatí omnoho viac, ako nakupovať, síce lacnejšie, ale menej kvalitné kazety. Vyhnete sa zbytočnému stresu z riešenia prípadnej reklamácie či sklamania z nekvalitnej tlače.

Rada na záver

Tlačiarne nepatria medzi lacné zariadenia, tak prečo riskovať, že sa kvôli niekoľkým eurám vaša tlačiareň pokazí? Používaním kvalitných tonerov do tlačiarne a hoci aj minimálnou starostlivosťou vám tlačiareň bude slúžiť dlhú dobu.

Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com