Oddýchnuť si od mäsitej stravy je niekedy nutnosťou, keďže náš tráviaci systém si niekedy len ťažko vie poradiť, ak je na stole niekoľkochodové menu.
Ak chcete vášmu žalúdku dopriať niečo ľahšie, no aj napriek tomu výživovo bohaté a uspokojivé, ste na správnom mieste.
Hlavnými zložkami tejto zeleninovej polievky sú zemiaky a rezančeky. A zvyšok zeleniny úspešne dopĺňa chuť týchto dvoch produktov.
Okrem toho čerstvé bylinky dodávajú pokrmu osobitnú chuť. Polievku môžete podávať teplú aj studenú.
A aby bola polievka nielen chutná, ale aj pekná, odporúčame použiť papriku rôznych farieb.
Ingrediencie
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 4 zemiaky
- 2 papriky
- 2 litre vody
- 50 g cestovín (napr. niťovky)
- 100 g smotany
- 2 vajíčka
- Soľ
- Čierne mleté korenie
- Petržlenová vňať
- Slnečnicový olej
- Mäta – voliteľné
Postup
Ošúpanú mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Zahrejte slnečnicový olej v hrnci s hrubým dnom, osmažte mrkvu a pridajte k nej soľ.
Cibuľu nakrájajte na kocky a pridajte ju k mrkve. Smažte ďalšie 3 minúty, papriku nakrájajte na kocky a taktiež ju pridajte k zelenine. Premiešajte a nechajte restovať 5 minút pod pokrievkou.
Zemiaky nakrájajte na stredne veľké kocky a pridajte ich k zelenine. Premiešajte, pridajte 1,5 litra vody a čierne korenie. Varte prikryté 10 minút na miernom ohni.
Zalejeme ďalšími 500 ml vody, pridajte cestoviny a všetko povarte 15 minút na miernom plameni.
Bylinky nasekajte nadrobno, pridajte do polievky a premiešajte.
Vajíčka vymiešajte s kyslou smotanou a niekoľkými naberačkami polievky. Výslednú zmes pridajte do polievky a premiešajte.
Na tejto príprave je najlepšie, že nemusíte dlho čakať, pretože počas prípravy jednej suroviny krájate ďalšiu. Prečo by ste mali stáť pri sporáku dlhšie než hodinu?