Tip: Pripravte si hrozno na zimu – mimoriadne chutné a jednoduché. STAČÍ ABY STE..

Chcete si dopriať hrozno nielen počas jeho sezóny, ale aj uprostred zimy?

To sa dá ľahko zariadiť! Vyskúšajte jednoduchý spôsob zberu, ktorý vám umožní čo najviac zachovať chuť bobúľ.

Vezmite si čisté zaváracie sklá s viečkami. Umyte strapec hrozna a oddeľte bobule.

Sklá naplňte do vrchu, následne prilejte obyčajnú vodou, ideálne pramenitú. Ak je to možné, na plnenie skiel použite viacero odrôd hrozna.

Do každej nádoby dajte 1 polievkovú lyžicu cukru a potom zatočte viečka. Pridanie cukru je nutnosťou, aj keď je hrozno sladké. Cukor sa v tomto prípade používa ako konzervačná látka. Môžete ho tiež pridať na dno nádoby pred vložením bobúľ.

Sklá položte do hrnca hore dnom a nechajte sterilizovať. Po zovretí vody počkajte 5 minút a vypnite sporák.

Bez vyberania skiel z hrnca nechajte obsah úplne vychladnúť.

Potom už len zostáva vybrať sklá z hrnca a uložiť ich napríklad do pivnice.

 

zdroj