Zdravé trávenie je dôležité pre každého psa

Zdravie čriev a tematika mikrobiomu sa čoraz viac dostáva do popredia. Každý, kto sa zaujíma o svoju imunitu a celkové správne fungovanie organizmu určite vie, že strava spolu so stresom dokážu byť faktorom, ktorý toto najviac ovplyvňuje. Dbáte však na zdravé trávenie a kvalitný jedálniček aj u svojho psa?

Na prvý pohľad sa môže zdať, že u psieho miláčika nie je veľká potreba riešiť čo a v akom zložení zje, no opak je pravdou. Ak sa nebudete zameriavať na správny výber žrádla pre psa, môžete mu spôsobiť nemalé problémy s črevami.

 

Vy najlepšie poznáte svojho psa

Vy ako majiteľ viete, akého psa máte doma a čo s ním robia jednotlivé druhy žrádla. To je dôvod na to, aby ste vyberali dôsledne. Ak je váš pes citlivý a pozorujete na ňom pravidelne tráviace ťažkosti či je dokonca alergický na určité zložky v potrave, mali by ste sa poobzerať po hypoalergénnom krmive s humínovými látkami, či diétnych granulách pre psov. Tie napomáhajú pri budovaní imunity, ktorá sa z väčšej častí tvorí práve v črevách.

 

Jemná receptúra, žiadne konzervačné látky, lepok, ba ani dochucovadlá – to je presne to, čo váš pes dostane s granulami od lokálneho slovenského výrobcu Panakei.

Komplexné zloženie stravy

Nielen pes s citlivým trávením, ale aj všetky ostatné, by mali dostávať komplexnú stravu, ktorá pokryje všetky makro živiny. S bielkovinami a ich kvalitou si pri Panakei granulách môžete byť istí tou najvyššou kvalitou.

 

Ďalšie zložky môžete psovi dodať aj rôznymi doplnkami stravy. Nezabúdajte na vyvážené pamlsky pre psov či suplementy, ktoré môžete jednoducho zamiešať do tekutejšej stravy, kde ich pes bez problémov zje. Verte, že dlhodobá správne zvolená strava dokáže s vašim psom divy. Už žiadne zvracanie, nadúvanie či hnačky.

 

Takto sa postaráte o zdravie tráviacej sústavy vášho štvornohého miláčika a ten s vami za odmenu bude dlhé roky tráviť voľný čas.

Zdroj obrázku: Chutima Chaochaiya / Shutterstock.com