FAMÓZNA Pečená kukurica so salámou v RÚRE. Jednoduchý recept strčí do vrecka všetky snacky

Nastal čas, keď z nejednej kuchyne vychádza vôňa sladkej a šťavnatej kukurice. Aj v tomto prípade sa však nájdu milovníci experimentov, ktorí dokážu z obyčajného klasu kukurice urobiť kulinárske majstrovské dielo. Slávny šéfkuchár prezradil, ako na to. Pečená kukurica so salámou a parmezánom podľa jeho receptu bude chutiť celej rodine!

Pred vložením kukurice do rúry by sa mala dôkladne potrieť maslom. Vďaka tomu bude jemnejšia. Na kukuricu je tiež potrebné poukladať salámu alebo klobásu nakrájanú na tenké kolieska.

Ingrediencie

  • 2 kukurice
  • 50 g masla
  • 80 g salámy
  • 2 pl nastrúhaného parmezánu

Postup

Z dvoch klasov kukurice odrežte základy. Otvorte ich a očistite. Listy nemusíte odstraňovať úplne. Zrnká kukurice potrite maslom.

Salámu nakrájajte na tenké plátky a obložte ňou kukuričné klasy.

Všetko zabaľte do kukuričných listov a vložte do zapekacej misy. Misu následne vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte približne pol hodiny. Nakoniec kukuricu posypte strúhaným parmezánom.

Vôňa takejto kukurice dokáže poblázniť každého! Odporúčame teda upiecť viac kusov kukurice pretože po ochutnaní nebudete chcieť prestať. Prajeme vám dobrú chuť!

 

zdroj
Back To Top