AKO si vyčistiť ruky od špiny zo záhradky? TOTO JE SUPER NÁVOD

Práca v záhrade nám zvyčajne prináša radosť v podobe bohatej úrody a istoty, že sme si vypestovali kvalitné a zdravé potraviny.

Na druhej strane sa takáto práca nezaobíde bez jedného nepríjemného problému – zašpinenie rúk.

Zbaviť sa špinavých rúk od hliny či iných vecí nie je vôbec jednoduché a preto vám prezradíme, ako si vyčistíte ruky aj od zažratých nečistôt.

A man with his hands covered with mudunsplash

Ak ste zabudli na rukavice a teraz neviete, ako vyčistiť kožu na rukách, neutekajte hneď po mydlo, ktoré nedokáže účinne odstrániť stopy od zeminy. Existujú aj lacné prostriedky, ktoré boli otestované a efektívne v priebehu rokov!

4 metódy ako si umyť ruky od odolnej špiny

Esenciálny olej

Aby ruky po vyčerpávajúcej práci v záhrade vyzerali opäť úhľadne, stačí im urobiť špeciálny kúpeľ. Do misky nalejte 1 liter teplej vody. Pridajte 5 ml tekutého mydla a 3 ml esenciálneho oleja, s vašou obľúbenou vôňou. Ruky vložte do kúpeľa a nechajte ich tam 15 minút. Dôkladne pretrite znečistené miesta a umyte si ruky teplou čistou vodou.

black and white labeled bottleunsplash

Kyselina citrónová

Agresívnejší spôsob môže tiež pomôcť vyčistiť ruky od práce vo vašej záhrade. Hrsť kyseliny nasypte  do hlbokej nádoby a spojte ju s olivovým olejom. Miešajte, kým sa nevytvorí pasta. Nanášajte na ruky a jemne ju pretierajte. Potom pastu zmyte veľkým množstvom teplej vody.

Zemiaky

Je úžasné, ako vypestovaná zelenina a ovocie pomáhajú odstraňovať aj silne zažratú špinu. Vezmite si zemiak, ošúpte ho a uvarte do mäkka. Potom nalejte tekutinu do hlbokej nádoby a nechajte ju vychladnúť. Ponorte si ruky do zemiakového vývaru pri izbovej teplote približne na 15 minút. Potom dôkladne vyčistite špinavé miesta. Opláchnite si ruky a utrite ich dosucha.

yellow fruit on brown wooden tableunsplash

Jablká

Najskôr ich dobre umyte a následne nastrúhajte najemno. Šťavu nevylievajte. Dobre premiešajte s nastrúhanou dužinou a šupkou. Hotové pyré opatrne votrite na miesta, ktoré sú viditeľne znečistené. Opláchnite ruky pod tečúcou vodou a osušte.

green apple fruit on pink surfaceunsplash

Po všetkých vyššie uvedených metódach čistenia nezabudnite použiť hydratačný krém. Koniec koncov, prispeje k návratu hebkosti a jemnosti pokožky vašich rúk.

 

zdroj
Back To Top