Ako na zdravý štart do nového školského roka?

Zamysleli ste sa nad tým, ako každý praje vášmu žiakovi úspešný školský rok, pričom dôležitejšie ako známky je stále zdravie? Už aj trh školských pomôcok, oblečenia a obuvi sa rozrástol natoľko, že ťažko laicky zhodnotiť, čo je pre deti vo vývoji najvhodnejšie. Dnes vám ozrejmíme zásady kvalitnej obuvi a školských batohov!

Vykročme pravou nohou!

Obuv sprevádza školáka nielen na ceste, ale aj počas 6 – 8 hodinového pobytu v škole za rôznej klímy. Už len to by nás malo presvedčiť, aby sme zainvestovali do zdravotne vyhovujúcich detských topánok a prezuviek. Tieto funkčné kvality najviac zohľadňuje moderná barefoot obuv, ktorá aj pri maximálnej 0,5 cm rezerve zaisťuje dostatok priestoru na pohyb.

Vychádzame z toho, že podmienky pre chodidlá sa v priebehu dňa menia. Zrána odolávajú nižšej teplote, čím sú svaly stiahnuté, neskôr sa pohybom v uzavretých priestoroch zohrievajú, a tak zväčšujú. Síce nepatrne, ale z dlhodobého hľadiska preukázateľne na zdravie nôh.

Ako vystrihnuté do školského prostredia

Barefoot obuv pre školákov zabraňuje problémom pre ľahké a rýchle nasúvanie, taktiež aj pre zatváranie a premiestňovanie obuvi. Ide o odľahčené modely a pre tento účel aj s ďalšími praktickými a bezpečnostnými prvkami. V školskom prostredí najmä u menších žiakov oceníme detskú obuv s jednoduchým rozlíšením medzi pravou a ľavou topánkou, taktiež aj originálne motívy a reflexné prvky. Takto sa váš žiak v dave nestratí!

Bez čoho sa nezaobíde príprava ani na tento školský rok?

Predsa, bez výberu praktických a pohodlných školských batohov. Tie prispôsobujeme predovšetkým veku a výške žiaka, ďalej špecifickým požiadavkám na ergonómiu a optimálne rozloženie váhy na ramenách, po línii chrbta a po bedrách. Tento systém podporujú upravené popruhy na hrudnej, ale aj v nižších chrbtových častiach.

Chrbtici sa uľaví, keď na ňu batoh vyvíja čo najmenší tlak. Ovplyvňuje to jednak úprava samotného úložného systému na pomôcky, ale aj ochrana mäkkým polstrovaním a výškovo nastaviteľnými prvkami na odľahčenie na chrbte a prenášanie váhy do nižších polôh. Alfa a omega pre každého žiaka!

Zdroj obrázku: Sharomka / Shutterstock.com