Super slávnostný koláč. Urobím korpus potom DOŇHO DIERY A PRIDÁM..

Tento koláč chutí neuveriteľne dobre!

Cesto:

  • 2 vajcia
  • Vanilkový alebo vanilínový cukor
  • 120 g cukru
  • Štipka soli
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml rastlinného oleja
  • 160 g múky
  • 25 g kakaového prášku
  • 8 g prášku do pečiva

Krém:

  • 2 vajcia
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 500 ml mlieka
  • 120 g cukru
  • Vanilkový cukor
  • 50 g masla
  • 250 ml smotany (35%)
  • 1 PL práškového cukru

Postup

Na prípravu krému si zmiešajte vajcia so 60 g cukru a škrobom.

Mlieko priveďte k varu, pridajte vanilkový cukor a 60 g obyčajného cukru. Za stáleho miešania pridajte vaječnú zmes.

Znížte plameň a nechajte zmes za intenzívneho miešania zhustnúť, no dajte pozor, aby sa nespálila.

Do ešte horúceho krému vložte zmäknuté maslo a dobre premiešajte.

Krém premiestnite do samostatnej nádoby, zakryte ju potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.

V ďalšej nádobe si vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom a šľahajte, kým nezískate tuhšie vrcholčeky.

Pridajte ju k vychladnutému krému a zľahka vymiešajte do hladka.

Vajcia na piškótové cesto rozšľahajte mixérom do peny, pridajte soľ, cukor, vanilku a dobre vymiešajte dohladka.

Zmiešajte to s maslom, mliekom a znova vyšľahajte.

Zmiešajte si múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a pridajte to k predchádzajúcej zmesi.

Formu vysteľte papierom na pečenie a nalejte do nej cesto.

Rúru predhrejte na 180° C a pečte 20 – 25 minút.

Po vybratí ho preložte na mriežku a nechajte vychladnúť.

Vezmite inú odnímateľnú formu, vložte do nej piškótové cesto a pomocou zdobiacich trysiek z cukrárenských vreciek urobte do cesta priehlbiny – dajte pozor, aby sa v ceste neurobili diery.

Kúsky koláča, ktoré ste vybrali, rozdrvte mixérom na drobky.

Naplňte si cukrárske vrecko krémom a naplňte otvory, ktoré vznikli v piškóte.

Tým istým krémom potrite aj vrch koláča, zarovnajte ju a posypte drobkami.

Koláč vložte na niekoľko hodín do chladničky, aby prešiel chuťami a stuhol.

Dobrú chuť!

Zdroj: facedobra.com