Recept: Zavárané čerešne na zimu bez cukru a bez sterilizácie skiel – UROBTE LEN TOTO

Vyskúšajte si  tento recept na zavárané čerešne, ktoré si budete vychutnávať aj po niekoľkých mesiacoch od prípravy.

Ingrediencie:

  • čerešne
  • vriaca voda

Postup

Vložte čerešne do umytých skiel a naplňte ich až po okraj.

Uvarte si veľký hrniec vody, aby ste tým naplnili poháre. Nalejte vriacu vodu až po okraj a ihneď zakryte poháre viečkami.

Keď je všetko pripravené, prikryte ich teplou prikrývkou. Nechajte takto odstáť 20-30 minút. To im umožní dobre sa zahriať.

Keď zaváracie sklá vychladnú, položte na ne sitko. Ak takýto kryt nemáte, môžete si vziať bežný plastový kryt a urobiť si vlastné otvory.

Vypustite vodu z každej nádoby do hrnca. Túto tekutinu nevylievajte!

Pridajte ďalších 100 ml vody a dajte hrniec na plameň. Prikryte pokrievkou a nechajte zovrieť.

Do každej nádoby s čerešňami vložte pol lyžičky kyseliny citrónovej.

Keď voda v hrnci vrie, nalejte ju späť do pohárov.

Tentoraz zaváracie poháre uzavrite viečkom pomocou špeciálneho nástroja.

Pretočte to dnom nahor a opäť prikryte dekou. Po 24 hodinách sa dostatočne zahrejú a takto vám vydržia minimálne do zimy.

 

zdroj