Tip: Rošt do rúry bude mať 100% využitie vo vašej kuchyni -UROBTE TENTO TRIK

Mnoho ľudí ma rado, ak väčšina ich vecí, ktoré majú doma, má praktické využitie. Priestor zaplnený nezmyselnými haraburdami nás neraz dokáže priviesť do šialenstva. Preto vám ponúkame zaujímavý tip na to, ako využiť rošt do rúry, ktorý sa dá okrem ukladania plechov na pečenie využiť aj na niekoľko iných možností.

Príprava toastov

Na prípravu hrianok potrebujete rošt na pečenie v rúre. Vložte pod neho plech na pečenie, ktorý je potrebné vystlať alobalom alebo papierom na pečenie. Medzi tyče mriežky naukladajte toastový chlieb. Ak si želáte pekne prepečené toasty červenkastej farby, zapnite rúru na 200 stupňov a pečte 15 minút.

Grilované kura

Ak si chcete pripraviť domáce kura na grile, musíte mäso najskôr marinovať. Potom kúsky poukladajte na rošt a dole položte plech na pečenie, ktorý bude zachytávať tuk. Plech môžete vystlať alobalom, aby ste sa nemuseli trápiť s čistením.

Kurča pečte asi pol hodiny pri teplote 180 stupňov. Nezabudnite ho otočiť tak, aby bola „potlač“ grilu z oboch strán. Mäso bude príjemne šťavnaté s opečenou kôrkou a to aj napriek tomu, že pri varení nebude použitá ani kvapka oleja.

Sterilizácia riadu

Pri príprave zaváranín na zimu musia byť všetky sklá sterilizované. V opačnom prípade môže všetko, čo dáte zavariť, skysnúť. Dôkladne umyte všetky sklá a poukladajte ich na mriežku. Zapnite rúru na režim horúceho vzduchu a počkajte približne 20 minút. Tak isto môžete sterilizovať taniere alebo poháre.

Využívate mriežku v rúre aj na iné účely? Podeľte sa o vaše tipy v komentároch na Facebooku!

 

Zdroj: sovkusom.ru