Ešte nikdy som nemala lepší nepečený dezert. Keď ho ochutnáte, nebudete chcieť prestať jesť

Keď nemáte čas ani chuť na pečenie koláčov, ale chcete niečo sladké, na záchranu prídu rýchle dezerty. Na ich prípravu nepotrebujete používať rúru, mixér a ani veľa času v kuchyni.

Lahodný koláč s krémom a polevou je toho ukážkovým príkladom. Pripravuje sa celkom jednoducho. Najhlavnejšie je počkať, kým tento dezert strávi pár hodín v chladničke.

Na prípravu tohto jemného koláča by sa mala použiť kyslá smotana. Ale dá sa ľahko nahradiť prírodným hustým jogurtom. Takáto prísada tento sladký dezert len vylepší.

Potrebujete

  • 400 g čokoládových keksov
  • 750 g smotany
  • 3 vajcia
  • 300 g cukru
  • 60 g múky
  • 20 g vanilkového cukru
  • 160 g masla
  • 40 g kakaového prášku

Postup

V hrnci zmiešajte múku a 200 gramov cukru. Pridajte vajcia a všetko vymiešajte do hladka.

Pridajte kyslú smotanu a opäť všetko dôkladne premiešajte metličkou.

Varte na miernom ohni, nezabudnite miešať. Keď krém začne hustnúť, znížte teplotu a stále miešajte. Keď sa výsledná zmes uvarí, počkajte 2 minúty a odstráňte ju zo sporáka.

Ihneď pridajte vanilkový cukor a 100 gramov masla. Dôkladne premiešajte.

Do formy vložte štvrtinu čokoládových sušienok. Navrch pridajte tretinu horúcej smotany a uhlaďte. Takto vytvarujte koláč.

V hrnci zmiešajte kakao a 100 gramov cukru.

Pridajte 150 gramov kyslej smotany a dôkladne premiešajte. Varte na miernom ohni, nezabudnite miešať. Všetok cukor by sa mal rozpustiť. Hneď ako zmes začne vrieť, počkajte 30 sekúnd a odstráňte ju zo sporáka.

Pridajte 60 gramov masla a všetko dôkladne premiešajte.

Koláč ihneď polejte polevou a vložte ho do chladničky na 5 hodín.

Okraje koláča môžete odrezať a ozdobiť podľa vlastného želania: bobuľovitým ovocím alebo orechmi. Tento dezert je skvelým doplnkom k šálke horúceho nápoja. Verte, že po vyskúšaní tohto dezertu ho budete pripravovať pravidelne pre celú rodinu.

Zdroj: sovkusom.ru