Recept: Návod na prípravu mrkvy V SKLÍČKU. Skvelá príloha k mnohým jedlám z detských čias

Táto pikantná mrkva na kórejský spôsob je taká lahodná, že jej nikdy nebudete mať dosť!

Ingrediencie:

  • 2,5 kg mrkvy
  • 1 hlávka cesnaku
  • 1 čili paprička
  • 2 pl soli
  • korenie: paprika, čierne korenie, petržlenová vňať, bobkový list
  • rastlinný olej
  • 1 čl kyseliny octovej (70%) – na každú nádobu

Postup

Mrkvu nastrúhajte na strúhadle. Prípadne ju tiež len nakrájajte nožom na tenké pásiky. Pridajte všetky koreniny, soľ, nastrúhaný cesnak a čili papričku nakrájanú na tenké kolieska. Premiešajte.

Preneste mrkvu so šťavou do 700 ml skiel. Každú nádobu naplňte rastlinným olejom.

Pridajte 1 lyžičku octu a zakryte viečkami.

Zaváracie sklá vložte do vody v hrnci na dno položte utierku a po prevarení vody sterilizujte 15 minút.

Pripravenú mrkvu uzatvorte a môžete ju odložiť do špajze. Výsledok bude mimoriadne chutný, šťavnatý a mierne pikantný. Skúste a neoľutujete!

 

Zdroj: cpykami.ru