Táto pikantná mrkva na kórejský spôsob je taká lahodná, že jej nikdy nebudete mať dosť!
Ingrediencie:
- 2,5 kg mrkvy
- 1 hlávka cesnaku
- 1 čili paprička
- 2 pl soli
- korenie: paprika, čierne korenie, petržlenová vňať, bobkový list
- rastlinný olej
- 1 čl kyseliny octovej (70%) – na každú nádobu
Postup
Mrkvu nastrúhajte na strúhadle. Prípadne ju tiež len nakrájajte nožom na tenké pásiky. Pridajte všetky koreniny, soľ, nastrúhaný cesnak a čili papričku nakrájanú na tenké kolieska. Premiešajte.
Preneste mrkvu so šťavou do 700 ml skiel. Každú nádobu naplňte rastlinným olejom.
Pridajte 1 lyžičku octu a zakryte viečkami.
Zaváracie sklá vložte do vody v hrnci na dno položte utierku a po prevarení vody sterilizujte 15 minút.
Pripravenú mrkvu uzatvorte a môžete ju odložiť do špajze. Výsledok bude mimoriadne chutný, šťavnatý a mierne pikantný. Skúste a neoľutujete!