Vyskúšajte jeden z najjednoduchších receptov na tortu s jemným krémom a čokoládovou polevou.
Na cesto potrebujete
- 5 vajec
- štipka soli
- 140 g cukru
- 5 čl škrobu
- 5 pl múky
Na prípravu krému
- 2 lyžice cukru
- 2 vajcia
- 3 pl škrobu
- 600 ml mlieka
- 100 g masla
- štipka soli
Na polevu potrebujete čokoládu podľa vlastného výberu (horká alebo mliečna).
Postup
Na krém si zmiešajte všetky produkty okrem masla a varte na miernom ohni do zhustnutia. Odstavte zo sporáka a pridajte maslo, vymiešajte dohladka a nechajte vychladnúť.
Vajcia vymiešajte so štipkou soli a cukrom, zmes následne vyšľahajte do hustej a pevnejšej zmesi.
Pridajte preosiaty škrob a múku.
Plech vysteľte papierom na pečenie, vylejte naň cesto a zarovnajte.
Pečte pri 170 stupňoch asi 20 minút.
Rozdeľte korpus na 3 časti a nechajte vychladnúť.
Vyformujte koláč, ktorý potrite krémom.
Na polevu zvoľte ľubovoľnú čokoládu, roztopte ju a podľa potreby zmiešajte s kúskom masla.
Nalejte ju na vrch koláča a vložte ju do chladničky na niekoľko hodín.
Výsledný dezert bude jemný, voňavý a nadýchaný. Ak chcete, môžete do cesta pridať aj kúsky arašidov alebo vlašských orechov.