Recept: Skvelý dezert s nadýchaným krémom a čokoládovou polevou

Vyskúšajte jeden z najjednoduchších receptov na tortu s jemným krémom a čokoládovou polevou.

Na cesto potrebujete

  • 5 vajec
  • štipka soli
  • 140 g cukru
  • 5 čl škrobu
  • 5 pl múky

Na prípravu krému

  • 2 lyžice cukru
  • 2 vajcia
  • 3 pl škrobu
  • 600 ml mlieka
  • 100 g masla
  • štipka soli

Na polevu potrebujete čokoládu podľa vlastného výberu (horká alebo mliečna).

Postup

Na krém si zmiešajte všetky produkty okrem masla a varte na miernom ohni do zhustnutia. Odstavte zo sporáka a pridajte maslo, vymiešajte dohladka a nechajte vychladnúť.

Vajcia vymiešajte so štipkou soli a cukrom, zmes následne vyšľahajte do hustej a pevnejšej zmesi.

Pridajte preosiaty škrob a múku.

Plech vysteľte papierom na pečenie, vylejte naň cesto a zarovnajte.

Pečte pri 170 stupňoch asi 20 minút.

Rozdeľte korpus na 3 časti a nechajte vychladnúť.

Vyformujte koláč, ktorý potrite krémom.

Na polevu zvoľte ľubovoľnú čokoládu, roztopte ju a podľa potreby zmiešajte s kúskom masla.

Nalejte ju na vrch koláča a vložte ju do chladničky na niekoľko hodín.

Výsledný dezert bude jemný, voňavý a nadýchaný. Ak chcete, môžete do cesta pridať aj kúsky arašidov alebo vlašských orechov.

 

Zdroj: souspark.ru