Zabudnite na špinavú toaletu. S týmto trikom sa bude celá lesknúť novotou

Zápach, hrdza, vodný kameň a usadeniny z moču sú problémy, ktorým čelia mnohí ľudia pri upratovaní domácnosti. A aj keď sa tieto spoločné priestory pravidelne čistia, tvrdá voda, ktorá je často hrdzavá, ničí všetky naše snahy.

Je možné vrátiť bielu farbu a vôňu čistoty do toaletnej misy, keď zlyhajú aj čistiace prostriedky na báze chlóru? Áno! Stačí vám na to 70% kyselina octová, tekuté mydlo a kefa.

white ceramic toilet bowl with coverunsplash

Najprv musíte odstrániť vodu z toalety. Najjednoduchší spôsob je, ak do nej rýchlo nalejete plné vedro vody. Hladina vody okamžite prudko klesne a zvyšky vody už môžete odstrániť pomocou obyčajnej plastovej fľaše, ktorá pôsobí ako injekčná striekačka. Teraz musíte vytvoriť čistiaci roztok.

Pamätajte, že kyselina octová má silný zápach a je to žieravina, preto musíte obe prísady rýchlo premiešať, najlepšie pri otvorenom okne, a chrániť si ruky gumenými rukavicami. Nalejte si celú fľašu kyseliny do plastovej nádoby a pridajte asi 3-4 lyžice mydla. Zmes dôkladne premiešajte.

Vytvorený roztok opatrne naneste na suché miesta v toalete pomocou kefy. Zvyšok roztoku vylejte do toalety. Zatvorte veko a nechajte pôsobiť 1-2 hodiny. V prípade silného znečistenia toalety sa môže čas pôsobenia predĺžiť.

Po uplynutí požadovaného času vyčistíme toaletnú misku kefou. Hrdzu a všetky druhy usadenín už odstránite s ľahkosťou.

Vaša toaleta je čistá, bez zápachu a bez použitia drahých chemikálií!

 

Zdroj: youtube.com

Back To Top