Účinná maska za pár drobných: Sťahuje póry a napína pleť – Kamoška mi ukázala, ako si ju vyrobiť

Kto z nás by nechcel mať vytónovanú pleť s úhľadným vzhľadom a neviditeľnými pórmi? Krásnu pleť je možné dosiahnuť aj bez drahej kozmetiky – pomocou finančne nenáročných, účinných domácich masiek. Už po prvej aplikácii táto maska ​​pokožku viditeľne osvieži a stiahne póry.

Budete potrebovať:

  • Čerstvé alebo suché droždie
  • mlieko
  • tekutý vitamín E (olej)
  • škrob

Základom masky je droždie, najlepšie je použiť čerstvé, asi 20 g. Môžete použiť aj sušené, potom budete potrebovať 2 lyžičky.

Droždie rozpustite v 3 čajových lyžičkách mlieka, ktoré by malo byť teplé alebo izbovej teploty. Aby sa čerstvé droždie lepšie rozpustilo, treba ho najskôr trochu zahriať. Potom do droždia rozpusteného v mlieku pridajte 10 kvapiek vitamínu E, dobre premiešajte.

Nakoniec zmes zahustite škrobom. Za stáleho miešania ho postupne pridávajte, kým nezískate homogénnu krémovú hmotu. Môžete si vziať zemiakový aj kukuričný škrob.

Pripravenú masku naneste na vopred očistenú pokožku tváre, očné viečka, krk, dekolt a nechajte pôsobiť 15 minút. Následne si tvár umyte studenou vodou a naneste svoj obľúbený krém.

Škrob obsahuje vitamín C a vitamín B5, ktoré zlepšujú regeneráciu pokožky a spomaľujú proces starnutia. Vitamín E sa často nazýva vitamín krásy, vďaka čomu je pokožka hladká a pružná. Vďaka prospešným látkam, ktoré obsahuje, pôsobí droždie ako probiotikum, ktoré regeneruje kožný mikrobióm.

Účinok masky je viditeľný už po prvej aplikácii, ale môžete ju aplikovať 2-3 krát týždenne po dobu jedného mesiaca. Potom si musíte urobiť prestávku.

 

Zdroj: cpykami.ru