Lekári varujú pred týmto novým príznakom Omikronu

Keďže prípady koronavírusu neustále pribúdajú, lekári varujú pred nočným príznakom verianty Omikron, o ktorom mnohí ľudia nevie. 

Zatiaľ čo si už mnohí z nás zvyknukli dávať pozor na tradične známe príznaky koronavírusu, medzi ktoré patrí vysoká teplota, kašeľ a strata chuti alebo čuchu, odborníci varujú pred inými príznakmi, ktoré vás prekvapia.

Doktor Amir Khan odhalil, že lekári v Južnej Afrike, kde bol prvýkrát Omikron identifikovaný, zistili, že pacienti infikovaní koronavírusom majú počas spánku nočné potenie.

V rozhovore pre ITV Lorraine doktor Khan vysvetlil: „Príznaky, ktoré popisujú lekári, ktorí sa starajú o pacientov s Omikronom, pochádzajú z Južnej Afriky a vykazujú päť nových symptómov.

Škrabanie hrdla, mierne bolesti svalov, extrémna únava, suchý kašeľ a nočné potenie. Nočné potenie, pri ktorom je potrebné vstať a prezliecť sa. A toto je dôležité. Je dôležité, aby sme tieto symptómy sledovali, pretože ak chceme sledovať Omikron tu a na celom svete, musíme byť schopní sledovať ľudí s týmito príznakmi.“

Lekár tiež vyzval, aby sa na webovú stránku NHS pridali novšie symptómy, aby bolo možné ľahšie odhaliť nových nakazených.  Ďalší lekári súhlasili s tým, že existujú špecifickejšie symptómy, ktoré sa objavujú u ľudí nakazených Omikron.

Doktor Gary Barlett v rozhovore pre Express povedal: „Symptómy Omikronu sa môžu spočiatku zdať miernejšie v porovnaní s Deltou.

Omicron môže spôsobiť známe príznaky, ako je upchatý výtok z nosa, horúčka, pretrvávajúci kašeľ (kašeľ viac ako pol dňa), bolesť hlavy a hrdla a strata chuti a chuti. Príznaky, ktoré môžu byť špecifickejšie však zahŕňajú škrabanie v hrdle na rozdiel od bolesti hrdla, suchý pretrvávajúci kašeľ, extrémnu únavu, bolesti svalov a nočné potenie.

Zdroj: ladbible.com