Vypestujte si veľké hlávky cesnaku aj v pohodlí domova. Pomôže vám toto ľahko dostupné hnojivo

Je ľahké pestovať cesnak, ale získať skutočne veľké hlávky cesnaku, dokonca aj doma – to zvládne len málokto. V čase výsadby pridajte iba 1 hnojivo a výsledný cesnak bude obrovský!

V prvom rade musíte vybrať správne strúčiky na výsadbu. Musia byť plné, veľké, nie suché, bez poškodenia. Namočte ich na deň do vody.

Nasledujúci deň si pripravte zmes pozostávajúcu z rašeliny a uvarenej kávy 1: 1 (1 diel kávy a 1 diel rašeliny). Káva sa nazýva čierne zlato – je to úžasné hnojivo pre cesnak, ktoré mu skutočne pomáha rásť. Kávu si môžete vziať z kávovaru alebo po uvarení zalievanej kávy.

Strúčiky zasaďte do zmesi kávy a rašeliny a polejte vodou. Udržujte vysokú vlhkosť pôdy, kým sa neobjavia prvé výhonky. Potom znížte zálievku.

Zabezpečte dostatok svetla, je možné použiť fytolampy. Cesnak nebude potrebovať ďalšie hnojivá – všetku prácu urobí káva.

 

Pozrite sa na výsledok: všetky 4 takto zasadené strúčiky vyklíčili a dali veľkú úrodu. Opláchnite ich a sušte na slnku asi 5-7 dní.

A teraz sa pozrite na rozdiel na fotografii nižšie. Vľavo – cesnak vypestovaný s prídavkom kávy. Vpravo je cesnak pestovaný na obyčajnej pôde. Rozdiel je evidentný!

 

Zdroj: cpykami.ru