Recept: Jednoduchá omáčka len z niekoľkých ingrediencií – Používam ju do viac ako 1000 receptov

Pripravte si chutnú omáčku, ktorá sa skvele hodí k mäsovým aj bezmäsovým pokrmom. Rýchlo a jednoducho!

Čo na to potrebujete?

  • 2 pl slnečnicového oleja
  • 1 pl masla
  • 1 pl paradajkovej pasty
  • 2 pl pšeničnej múky
  • 500 ml vody
  • 1-1,5 pl smotany
  • Soľ, čierne korenie, cukor – podľa chuti

Postup

Maslo rozpustite na miernom ohni. Môžete do neho priliať trochu oleja, ak by sa začalo pripaľovať. Následne pridajte pšeničnú múku a premiešajte.

Osmažte múku do zlatista a potom pridajte paradajkovú pastu. Znovu premiešajte a pridajte 500 ml vody.

Osoľte a okoreňte – môžete pridať sušený kôpor, petržlenovú vňať, cesnak prípadne oregano a mletú papriku.

Do omáčky pridajte trochu cukru, aby sa vyvážila chuť. Všetko dôkladne premiešajte, aby vám nevznikli žiadne hrudky. Na konci varenia pridajte kyslú smotanu a opäť premiešajte.

Omáčka je hotová! Môžete ju pridať k zemiakovej kaši alebo k šťavnatým fašírkam. Ak vás tento recept oslovil, zdieľajte ho s vašimi priateľmi na Facebooku!

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top