Toto do umývačky riadu nepatrí. Konečne si umývačku nezničím a bude mi slúžiť dlhé roky

„Minulý rok sa mi splnil malý sen: manžel kúpil umývačku riadu. Od šťastia som nejaký čas neumývala riady rukami.

Naukladala som do nej všetko, no až po niekoľkých mesiacoch som si prečítala návod na používanie.

Zistila som, že niektoré riady nie je možné umývať v umývačke riadu.“ Našli ste sa v tomto probléme? Potom bude dobré, ak si prečítate dôležité rady o tom, čo by ste mali umývať ručne a čo môžete pokojne vložiť do umývačky riadu…

white ceramic plate on black dishwasherunsplash

Aký riad sa dá ľahko umývať v umývačke

Napriek tomu, že sa umývačka riadu stala spásou mnohých ľudí, jej metódy čistenia nie sú ani zďaleka také jednoduché. Na začiatku sa používajú agresívne chemikálie. Riad musí navyše odolávať teplotám od +50 do +75 ° C.

Vhodné do umývačky riadu:

  • sklo a kamenina
  • hliníkové a oceľové panvice
  • liatinové panvice
  • kovové predmety pokryté smaltom, dbajte však na to, aby sa smalt neodštepoval, inak začne kov korodovať
  • keramický riad, iba jednofarebný, inak riskujete zbavenie sa kresieb
  • žiaruvzdorný silikón
  • potravinársky plast

Ktorý z riadu je lepšie neumývať v umývačke riadu

Riad z polystyrénu (tenké jednorazové riady) alebo PVC sa nesmie umývať v umývačke riadu. Po zahriatí sa začne rozkladať. Plastové misky tiež nie sú určené na umývanie v umývačke.

Mimochodom, ak má riad nepriľnavý teflónový povlak, je potrebné ho umývať aj ručne. To isté môžete aplikovať aj pri drevenom riade – dosky, lyžice, varešky. Koniec koncov, drevo nemá rado časté a agresívne interakcie s vodou: hnije a praskne.

blue and white cooking pot on stoveunsplash

Ručné umývanie

Neodporúča sa vkladať do umývačky ostré kuchynské nože. Sami sa stanú tupými a ak do niečoho narazia, môžu poškodiť ostatné výrobky.

Riad neumývajte v práčke s hrubou vrstvou spálených povrchov. Ak táto spálenina odpadne vo vnútri umývačky, môže sa stať, že upchá filtre. Taktiež je lepšie uchovávať výrobky z tenkého kryštálu a umývať ich ručne.

ceramic plates on rackunsplash

Vedeli ste, ktorý riad nie je vhodný do umývačky riadu? Ako často používate toto zariadenie? správne používať stroj, používam ho na stroji. Podeľte sa o svoje prevádzkové skúsenosti s ostatnými čitateľmi!

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top