Návod: Vyrobte si osviežovač toalety len za 5 minút! Je omnoho lepší ako z obchodu

Zápach na záchode je problém, ktorému sa všetci chceme vyhnúť. Keď štandardné metódy nefungujú, na rad prichádza vynaliezavosť. Príkladom toho je aj nasledujúcu improvizovaný toaletný osviežovač…

Na dno plastovej fľaše nalejte čistú vodu a zvyšný obsah doplňte avivážou.

Zatvorte fľašu a urobte pár malých otvorov do uzáveru.

Odstráňte veko záchodovej misy a vložte do nej fľašu.

Táto fľaša sa stane skvelou alternatívou osviežovača vzduchu. Cez malé otvory postupne presakuje do vody a pri každom spláchnutí je cítiť príjemnú vôňu.

Táto metóda má ďalší úžitok – Objem vody v nádržke sa zníži, ale nie natoľko, aby to ovplyvnilo kvalitu prevádzky a účty za vodu budú opäť o niečo nižšie.

Neodporúčame vám naliať osviežovač rovno do nádržky. Vystačilo by vám to len na niekoľko spláchnutí.

Možno budete prekvapení, ale zubná pasta pomáha odstrániť zubný povlak, hrdzu, dezinfikovať povrch toalety a zbaviť sa nepríjemného zápachu.

Vyberte si najlacnejšiu zubnú pastu, ponapichujte do tuby čo najviac otvorov a vložte ju do nádržky. Teraz sa každé spláchnutie osvieži a dokonca aj trochu vydezinfikuje toaletu. Je lepšie urobiť malé otvory, potom jedna tuba vydrží 2-3 mesiace.

Žiarivá čistota toalety

A čo v prípade, ak sa chcete úplne zbaviť vodného kameňa a hrdze v nádrži?

Budete potrebovať 250 ml 9% stolového octu a sódu bikarbónu. Ocot zahrejte na 40 stupňov a zmiešajte ho s lyžicou sódy bikarbóny. Výslednú zmes nalejte do odtokovej nádrže a nechajte pôsobiť niekoľko hodín.

Ocot rozpúšťa vodný kameň, odstraňuje hrdzu a eliminuje nepríjemný zápach. Najlepšie je použiť ho večer, aby roztok mohol pôsobiť na nečistoty cez noc. Postup môžete opakovať aj niekoľkokrát po sebe, v závislosti od znečistenia.

white ceramic toilet bowl with cover

Trik od letušiek

Stáva sa, že vás v tú najnevhodnejšiu chvíľu zradne predbehne nepríjemný zápach na toalete. Napríklad vtedy, keď do príchodu hostí ostáva len pár minút. Tu môže pomôcť malý trik, ktorý letušky používajú v lietadle.

Prírodnú kávu okrem pôvodného účelu možno použiť aj na čistenie vzduchu na toalete! Všetko, čo treba urobiť, je nechať tam šálku čerstvo uvarenej kávy a dať časť usadeniny do toalety.

Aróma silného nápoja v priebehu niekoľkých sekúnd odstráni nielen zápach, ale aj štipľavý zápach chemikálií. Šálka ​​kávovej usadeniny odobratá z kávovaru sa môže použiť namiesto chemikálií pre domácnosť aj ako repelent proti hmyzu, ako osviežovač vzduchu a dokonca aj ako peeling.

 

Zdroj: takprosto.cc
Back To Top