Recept: Chutný koláč plnený džemom, ktorý sa skvelo hodí k poobedňajšiemu posedeniu pri čaji

Ingrediencie:

  • 310 g masla
  • 210 g krupicového cukru alebo práškový cukor
  • 2 vajcia
  • 10 g prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 520 g múky
  • 400 g džemu podľa chuti

Na výrobu polevy potrebujete:

  • 100 ml vody
  • 300 g cukru
  • ½ lyžičky citrónovej šťavy

Príprava

Zmäknuté maslo vyšľahajte mixérom dohladka.

Tip: Produkty by mali mať izbovú teplotu.

Pridajte soľ a vanilku podľa chuti, práškový cukor a šľahajte do hladka.

Pridajte rozšľahané vajíčka a premiešajte.

Múku preosejte a zmiešajte s práškom do pečiva a vymieste si cesto. Možno budete potrebovať o niečo menej múky.

Cesto rozdeľte na dve časti a vytvarujte obdĺžniky, ktoré posypte múkou, prikryte alobalom a nechajte pôsobiť 10 minút.

Na papier na pečenie rozviňte obdĺžnikovú vrstvu cesta podľa veľkosti vášho plechu. Vyvaľkajte aj druhú časť cesta.

Cesto vložte na papier na pečenie, rovno do formy a pečte na 180 stupňoch dozlatista.

Keď sú korpusy upečené a vychladnuté, potrite ich džemom a položte na seba. Vrch namažte malým množstvom džemu, aby sa poleva lepšie rozotierala. Nechajte to trochu odstáť.

Na polevu zmiešajte všetky výrobky a varte ich až kým nezhustnú. Nechajte to mierne vychladnúť a naneste to na koláč.

Nechajte to stuhnúť v chladničke a nakoniec nakrájajte na menšie porcie.

Koláč je obzvlášť chutný s marhuľovým alebo pomarančovým džemom.

Zdroj: souspark.ru