Napriek tomu, že v tomto recepte je len minimum mäsa, výsledné fašírky sú neuveriteľne chutné a celá príprava vám zaberie minimum času.
Ingrediencie
- Mleté mäso – 350 gramov
- Zemiaky – 1 kg
- Cibuľa – 1 kus
- Vajce – 1 kus
- Chlieb alebo bochník – 300 gramov
- Cesnak – 1 až 2 strúčiky (podľa chuti)
- Múka – 1 polievková lyžica
- Čerstvý kôpor (voliteľné)
- Soľ a korenie – podľa chuti
- Slnečnicový olej – na vyprážanie
- Mleté mäso môže byť buď bravčové, hovädzie, kuracie alebo morčacie
Postup
- Zemiaky ošúpte a dajte ich variť, aby sa rýchlejšie uvarili, nakrájajte ich na plátky. Pár zemiakov by malo byť surových.
- Vrcholom receptu je strúhanka – do mixéra pridajte kúsky bochníka a očistené strúčiky cesnaku. Pokvapkajte trochou slnečnicového oleja a rozmixujte dohladka. Výslednú zmes rozložte na rovný tanier a vložte ho na jednu minútu do mikrovlnnej rúry s maximálnym výkonom. Môžete tiež použiť rúru, v takom prípade sa čas „pečenia“ zvýši na 7 – 10 minút.
- Zvyšné zemiaky a cibuľu opäť rozmixujte pomocou mixéra. Môžete však použiť aj obyčajné strúhadlo.
- Do tejto doby by mali byť už zemiaky uvarené. Je potrebné z nich pripraviť pyré.
- Zostáva ešte skombinovať mleté mäso, strúhané zemiaky s cibuľou a zemiakovú kašu.
Pridajte vajíčko, podľa chuti osoľte a pridajte nadrobno nakrájaný kôpor. Rozmixujte dohladka.
Potom s mierne navlhčenými rukami vytvorte malé fašírky, ktoré je nutné obaliť v strúhanke a opiecť na panvici so slnečnicovým olejom.
Výsledkom sú veľmi chutné a vďaka chlebu aj neuveriteľne voňavé fašírky. Prajeme vám dobrú chuť!