Recept: Šťavnaté fašírky z mäsa a strúhaných zemiakov. Urobte si ich podľa receptu a úspech máte hneď

Napriek tomu, že v tomto recepte je len minimum mäsa, výsledné fašírky sú  neuveriteľne chutné a celá príprava vám zaberie minimum času.

Ingrediencie

  • Mleté mäso – 350 gramov
  • Zemiaky – 1 kg
  • Cibuľa – 1 kus
  • Vajce – 1 kus
  • Chlieb alebo bochník – 300 gramov
  • Cesnak – 1 až 2 strúčiky (podľa chuti)
  • Múka – 1 polievková lyžica
  • Čerstvý kôpor (voliteľné)
  • Soľ a korenie – podľa chuti
  • Slnečnicový olej – na vyprážanie
  • Mleté mäso môže byť buď bravčové, hovädzie, kuracie alebo morčacie

Postup

  1. Zemiaky ošúpte a dajte ich variť, aby sa rýchlejšie uvarili, nakrájajte ich na plátky. Pár zemiakov by malo byť surových.
  2. Vrcholom receptu je strúhanka – do mixéra pridajte kúsky bochníka a očistené strúčiky cesnaku. Pokvapkajte trochou slnečnicového oleja a rozmixujte dohladka. Výslednú zmes rozložte na rovný tanier a vložte ho na jednu minútu do mikrovlnnej rúry s maximálnym výkonom. Môžete tiež použiť rúru, v takom prípade sa čas „pečenia“ zvýši na 7 – 10 minút.
  1. Zvyšné zemiaky a cibuľu opäť rozmixujte pomocou mixéra. Môžete však použiť aj obyčajné strúhadlo.
  2. Do tejto doby by mali byť už zemiaky uvarené. Je potrebné z nich pripraviť pyré.
  3. Zostáva ešte skombinovať mleté mäso, strúhané zemiaky s cibuľou a zemiakovú kašu.

Pridajte vajíčko, podľa chuti osoľte a pridajte nadrobno nakrájaný kôpor. Rozmixujte dohladka.

Як приготувати 1,5 кг смачних котлет з 350 грам фаршу. Рецепт, який підкорив інтернет

Potom s mierne navlhčenými rukami vytvorte malé fašírky, ktoré je nutné obaliť v strúhanke a opiecť na panvici so slnečnicovým olejom.

Як приготувати 1,5 кг смачних котлет з 350 грам фаршу. Рецепт, який підкорив інтернет

Výsledkom sú veľmi chutné a vďaka chlebu aj neuveriteľne voňavé fašírky. Prajeme vám dobrú chuť!

Як приготувати 1,5 кг смачних котлет з 350 грам фаршу. Рецепт, який підкорив інтернет

Zdroj: miysvit.pp.ua