Takto si urobíte domáci bujón bez éčok – V obchode ho už nekupujeme

Vôňa tohto domáceho bujónu sa po uvarení polievky bude šíriť po celej domácnosti. Bonusom je, že nebude obsahovať žiadne chemikálie, iba prírodné produkty.

Čo na to potrebujete?

  • 180 g kuracích pŕs
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké cibule
  • 100 g zeleru
  • 80 g póru
  • 1 paštrnák
  • 400 g mrkvy
  • Malý zväzok petržlenovej vňati
  • 50 g soli

Postup

Všetky suroviny narežte na väčšie kúsky. Kura a cibuľu najskôr opečte na rastlinnom oleji asi 4 minúty, potom pridajte zvyšok zeleniny okrem petržlenovej vňati. Zalejte asi 80 ml vody, znížte plameň, prikryte to a nechajte dusiť 10 minút.

Ochlaďte pripravenú zeleninu a rozmixujte ju mixérom spolu s petržlenovou vňaťou. Osoľte a všetko dôkladne premiešajte.

Do formy na pečenie vložte potravinovú fóliu a následne aj pripravenú zeleninovú zmes. Vrch prikryte fóliou. Vložte to do mrazničky na 30 minút, aby zmes trochu stuhla a zároveň si udržala svoj tvar.

Odstráňte fóliu a zmes nakrájame na rovnaké kocky v pomere 1 kocka – 1 hrniec polievky. Ak chcete sýtejšiu chuť, môžete kocky nakrájať na väčšie kúsky alebo použiť 2 kocky na prípravu 1 polievky.

Každú kocku zabaľte do fólie. Všetky kocky vložte do jedného vrecka a odložte ich na uskladnenie do mrazničky.

Vyberajte ich podľa potreby. Len s 1–2 kockami bude mať celý hrniec polievky sýto žltú farbu a vaša kuchyňa bude naplnená príjemnou vôňou domácej kuracej polievky.

 

Zdroj: cpykami.ru