Keď chcete rýchlo nasýtiť celú rodinu, pripravte im tento úžasný recept!

Pripravte si na obed mimoriadne chutné a výdatné jedlo zo zemiakov, húb a bravčového mäsa pečené v rúre.

Čo na to potrebujete?

  • 3 cibule
  • 800 g zemiakov
  • 800 g šampiňónov
  • 800 g bravčového mäsa
  • 3 pl smotany
  • 1 čl horčice
  • 200 g syra
  • Soľ, korenie

Postup

Vyberte si bravčovú krkovičku, pretože tak bude váš pokrm oveľa chutnejší.

Zemiaky nakrájajte na tenké plátky s hrúbkou asi 5 mm.

Mäso nakrájame na menšie kúsky, osoľte, okoreňte, posypte obľúbeným korením a dôkladne ho doň votrite.

Cibuľu nakrájajte na tenké polkruhy a začnite ju smažiť na rastlinnom oleji. Keď cibuľa zmäkne, pridajte huby, nakrájané na plátky a smažte, kým nezmäknú – tekutina sa odparí.

Plech na pečenie vymastite rastlinným olejom a zemiaky s mäsom naukladajte do pásov.

Kyslú smotanu zmiešajte s horčicou, soľou a korením, zemiaky a mäso potrite touto omáčkou.

Na vrch naukladajte cibuľu so šampiňónmi a posypte strúhaným syrom.

Plech zakryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50 minút.

Odstráňte alobal a pečte ďalších 5 – 10 minút, kým sa na povrchu nevytvorí zlatistá kôrka. Podávajte napríklad s čerstvým zeleninovým šalátom. Prajeme vám dobrú chuť!

Tip: zemiaky môžete posypať mäsom s aromatickými bylinkami a čerstvými bylinkami a potom rozložiť ostatné ingrediencie.

 

Zdroj: souspark.ru
Back To Top