Recept: Fašírky za pár eur – rýchlo a jednoducho

Ingrediencie

  • bravčové mäso (najlepšie s tukom) – 220 g
  • hovädzie mäso – 320 g
  • strúhanka – 130 g
  • 1 veľká cibuľa
  • soľ – 1/2 lyžičky
  • mleté ​​čierne korenie – 1/3 lyžičky
  • ľadová voda – 250 ml
  • slnečnicový olej na vyprážanie

Postup

V prvom rade si pripravte mäso. Tieto kotlety majú 2 druhy mäsa: bravčové a hovädzie mäso. Je lepšie zvoliť bravčové mäso, ktoré má na sebe aj nejaký ten tuk.

Mäso umyte a osušte. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.

Oba druhy mäsa spolu s cibuľou pomeľte v mlynčeku.

Pridajte tam soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti.

Premiešajte. Mäsová zmes by mala byť dobre naklepaná, aby získala jednotnú štruktúru.

Po naklepaní sa štruktúra mäsa stane lepkavejšou. Vezmite si vrecko a dávkujte silu úderu, aby nepraskol a plnka z neho nevyletela.

Teraz musíte do náplne pridať strúhanku.

Neodporúčame používať kupovanú v obchode. Môžu byť s dochucovadlami, čím sa pokazí chuť fašírok.

Pripravte si ju radšej sami.

Použite biely chlieb, nakrájate ho na kúsky, poukladajte na plech a vložte do rúry. Nechajte ho vysušiť na miernom ohni asi 20 minút a z času na čas pootáčajte.

Vysušené kúsky chleba nechajte vychladnúť a vložte do mlynčeka na mäso. Strúhanka je hotová.

Menšiu časť strúhanky odložte bokom. Použije sa na obaľovanie. Zvyšok pridajte do mäsa.

Všetko dobre premiešajte. Náplň je veľmi suchá a hustá, ale je potrebné ju dôkladne vymiesiť.

Do plnky postupne pridávajte vodu.

Voda musí byť ľadovo studená, aby schladila mäsovú zmes.

Musíte pridať dostatok vody, aby konzistencia mletého mäsa zmäkla a ľahko z neho vyrobíte fašírky.

Mleté mäso naposledy premiešajte a vložte do chladničky aspoň na 40 minút, aby dobre vychladlo.

Po vybratí si z neho vyformujte fašírky.

Na panvici si rozpáľte trochu slnečnicového oleja, pridajte fašírky a opekajte ich 5 minút z každej strany, kým nebude mať peknú červenkastú kôrku.

Po vyprážaní premiestnite kotlety na plech a pošlite ich do predhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút.

Po upečení ich môžete okamžite servírovať. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: miysvit.pp.ua