Recept: Pripravte si lahodný dezert priamo z Francúzska

Francúzske zákusky Éclairs sú obľúbenou voľbou mnohých detí aj dospelých. Potešte vašu rodinu a pripravte im túto sladkú pochúťku.

Na prípravu cesta potrebujete

  • 6 vajec
  • 125 g margarínu alebo masla
  • 250 ml vody
  • 160 g hladkej múky
  • štipka soli

Na prípravu krému potrebujete:

  • 200 g masla
  • 2 vajcia
  • 2 pl škrobu
  • 500 ml mlieka
  • 180 g cukru
  • 2 pl múky

Poleva:

  • 2 pl kakaa
  • 50 g masla
  • 90 g cukru
  • 2 pl smotany

Postup

V hrnci si zmiešajte margarín, vodu a soľ, priveďte to k varu a postupne pridávajte preosiatu múku. Nezabudnite všetko dôkladne miešať. Vypnite plameň, mierne to nechajte vychladnúť a pridajte vajcia. Hmota by nemala byť veľmi hustá, ale trochu ťahavá .

Plech vymastíte olejom a pomocou cukrárskeho vrecka alebo lyžice namočenej vo vode naneste cesto po celom povrchu.

Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte 40 minút.

Zohrejte mlieko. Vajcia rozšľahajte s cukrom, zmiešajte ich so škrobom a múkou. Túto zmes nalejte do rozohriateho mlieka a za stáleho miešania povarte. Keď sa zmes stane úplne jednotnou, pridajte maslo a všetko premiešajte.

Na polevu si rozpustite maslo, zmiešame ho s kyslou smotanou, cukrom, kakaom a vymiešajte dohladka.

Keď je upečené cesto úplne vychladnuté, naplňte ho krémom: rozrežte ho a pomocou cukrárenského vrecúška alebo lyžicou ho naplňte krémom. Vrch polejte polevou a môžete servírovať.

 

Zdroj: .