Recept: Jahodový dezert pripravený za 5 minút, ideálne na raňajky alebo k čaju

Recept na jednoduchý, ale veľmi chutný a rýchly koláč s akýmkoľvek bobuľovitým ovocím. V tomto prípade s jahodami.

Ingrediencie

  • 500 g jahôd
  • 200 g polohrubej múky
  • 4 vajcia
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 40 g škrobu
  • soľ

Mrvenička:

  • 60 g cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • 100 g masla

Postup

Začnite mrveničkou – zmiešajte zmäknuté maslo s preosiatou múku a rozmiešajte, pridajte cukor opäť premiešajte a vložte do chladničky, kým budete pripravovať cesto.

Zmäknuté maslo šľahajte mixérom 3 minúty, pridajte cukor a prešľahajte, osoľte štipkou soli a šľahajte ďalších 5 minút.

Pridajte najskôr jedno potom druhé vajíčko izbovej teploty a šľahajte.

Múku preosejte spolu so škrobom, postupne ho pridávajte do zmesi a vypracujte si cesto.

Jahody umyte, osušte a nakrájajte na polovičku.

Formu na pečenie prikryte papierom, preložte tam cesto a zarovnajte ho.

Na vrch poukladajte jahody a posypte ich mrveničkou z chladničky.

Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte 50 minút.

Hotový koláč nechajte vychladnúť a vyberte ho z formy. Ak je to potrebné, posypte ho práškovým cukrom.

Tip: aby koláč nadobudol objem a rovnomerne sa upiekol, všetky ingrediencie musia mať rovnakú izbovú teplotu.

 

Zdroj: povarlol.com