Recept: Vyprážaný karfiol v jemnom cestíčku – Cestíčko je chrumkavé a nelepí sa

Karfiol sa pri príprave správneho receptu zmení z neutrálnej zeleniny na jedlo, ktoré je chutnejšie ako mäso. Všetko vďaka strúhanke a niekoľkým druhom korenín, s ktorými získate chuť pripomínajúci vyprážané kurča. Presvedčte sa o tom na vlastnej koži!

Ingrediencie

  • 600 g karfiolu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 100 g múky
  • 100 ml mlieka
  • 1 čl sušeného cesnaku, papriky a čierneho korenia
  • Soľ
  • 1 zväzok petržlenovej vňate (voliteľné)

Postup

Karfiol rozdeľte na menšie kúsky a preložte ho do hrnca. Zalejte vodou, pridajte strúčik cesnaku a soľ. Povarte pod pokrievkou približne 15 minút.

V samostatnej miske zmiešajte múku, korenie, papriku, soľ, sušený cesnak a bylinky. Pridajte vajíčko a zalejte mliekom. Všetko dôkladne premiešajte.

Vo výslednej strúhanke obaľte uvarený karfiol a opečte ho vo veľkom množstve oleja.

Hotový karfiol môžete podávať ako prílohu alebo samostatne. Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: shponder.com