Recept: Pripravte si lahodný francúzsky dezert, ktorý nemôže chýbať na žiadnej rodinnej oslave

Ingrediencie

  • 250 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 150 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 4 vajcia

Krém

  • 400 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • 1,5 pl múky
  • 1,5 pl škrobu
  • 80 g cukru
  • vanilka –voliteľné

Postup

Nalejte mlieko do hrnca, pridajte maslo a štipku soli.

Maslo dôkladne roztopte a za stáleho miešania pridávajte preosiatu múku. Uvarenú zmes odstavte z plameňa.

Vyšľahajte ju mixérom a pridajte vajcia – kým je cesto ešte horúce.

Hotové cesto preložte do cukrárskeho vrecka a na vymastený alebo pergamenom vystlaný plech vytlačte pásiky dlhé približne 10 cm.

Medzi jednotlivými pásikmi nechajte vzdialenosť 5 cm. Pečte približne 30 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov. Počas pečenia neotvárajte rúru.

Do hotových zákuskov urobte dieru a naplňte ich krémom. Zhora ich polejte čokoládou, ktorú ste predtým rozpustili vo vodnom kúpeli.

V miske, ktorá je vhodná aj do mikrovlnnej rúry, si vyšľahajte žĺtky s cukrom a vanilkou. Prilejte mlieko, nasypte múku a škrob.

Dôkladne premiešajte, aby sa vám netvorili hrudky, a vložte to do mikrovlnnej rúry po dobu 3 – 5 minút na maximálny výkon. Každú minútu to vyberte a dobre premiešajte, aby ste nemali hrudky.

 

Zdroj: goodcookbook.ru
Back To Top