Recept: Karamelovo-orechový dezert, ktorý sa vám bude rozpúšťať na jazyku

Orechovo-karamelová pochúťka sa pripravuje jednoducho, rýchlo a vďaka svojmu vzhľadu ju budete môcť pripraviť aj na rodinnú oslavu či inú významnejšiu udalosť.

Na prípravu cesta budete potrebovať:

  • 320 g múky
  • 1 pl cukru
  • 150 g margarínu alebo masla
  • 2 vajcia

Plnka:

  • 250 g akýkoľvek orechov, ktoré máte radi
  • 1 konzerva kondenzovaného mlieka

Postup

Pripravte si mäkkú mrveničku z rozšľahaných vajec s cukrom a margarínom. Následne pridajte preosiatu múku a vypracujte si cesto. Mali by ste získať mäkkú hmotu, ktorá sa potom rozloží na plech na pečenie a zapracujete ju aj do bokov – približne 3 cm výška.

Na vrch cesta nasypte trochu nasekaných orechov, zarovnajte ich a zalejte kondenzovaným mliekom.

Rúru predhrejte na 180 stupňov a koláč pečte, kým kondenzované mlieko nezíska béžový odtieň a cesto nebude zrnité. Trvá to asi 25 – 30 minút. Po vychladnutí koláča ho nakrájajte na kúsky a môžete ho posypať práškovým cukrom.

 

Zdroj: povarlol.com