Orechovo-karamelová pochúťka sa pripravuje jednoducho, rýchlo a vďaka svojmu vzhľadu ju budete môcť pripraviť aj na rodinnú oslavu či inú významnejšiu udalosť.
Na prípravu cesta budete potrebovať:
- 320 g múky
- 1 pl cukru
- 150 g margarínu alebo masla
- 2 vajcia
Plnka:
- 250 g akýkoľvek orechov, ktoré máte radi
- 1 konzerva kondenzovaného mlieka
Postup
Pripravte si mäkkú mrveničku z rozšľahaných vajec s cukrom a margarínom. Následne pridajte preosiatu múku a vypracujte si cesto. Mali by ste získať mäkkú hmotu, ktorá sa potom rozloží na plech na pečenie a zapracujete ju aj do bokov – približne 3 cm výška.
Na vrch cesta nasypte trochu nasekaných orechov, zarovnajte ich a zalejte kondenzovaným mliekom.
Rúru predhrejte na 180 stupňov a koláč pečte, kým kondenzované mlieko nezíska béžový odtieň a cesto nebude zrnité. Trvá to asi 25 – 30 minút. Po vychladnutí koláča ho nakrájajte na kúsky a môžete ho posypať práškovým cukrom.
Zdroj: povarlol.com