Recept: Čerešňovo-krémový dezert, ktorý vás osloví svojou jemnosťou a lahodnou chuťou

Ponúkame vám ďalší recept na chutný dezert, ktorý vás poteší svojou jemnosťou a miernou kyslosťou.

Na cesto potrebujete

  • 8 vajec
  • 200 ml smotany
  • 320 g cukru
  • 360 g múky
  • 1 čl prášku do pečiva

Postup

Vajcia rozšľahajte s cukrom, v kyslej smotane rozmiešajte prášok do pečiva a pridajte múku. Cesto by malo byť husté ako kyslá smotana.

Roztopte 250 g masla alebo margarínu. Zmiešajte ho s cestom, pridajte 80 – 160 g múky –  cesto by malo mať konzistenciu kyslej smotany.

Cesto vizuálne rozdeľte na 4 časti. 1 časť cesta vylejte do formy (vymastenej tukom), pridajte vykôstkované čerešne a nalejte 2 časti cesta navrch. Vložte to do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte približne 30 minút. Z cesta si upečte dva korpusy.

Môžete si vyrobiť akýkoľvek krém, v tomto prípade sa použilo maslo (300g) a kondenzované mlieko (400g).

Vytvorte si tortu: Korpus + krém + korpusy s čerešňami + krém + korpus + krém. Vrch môžete posypať rozdrobenými odrezkami alebo orechmi.

 

zdroj: shponder.com