S príchodom sezóny čerstvej zeleniny sa na našich stoloch môžu opäť objavovať pokrmy z mladých zemiakov. Najmä ak sa podávajú s maslom a bylinkami…
Na prípravu receptu potrebujete:
- 2 kg mladých zemiakov
- 400 g slaniny
- 1 hlávka cesnaku
- 40 ml rastlinného oleja
- Soľ, korenie, bylinky
Postup
Zemiaky dôkladne umyte a na viacerých miestach ich poprepichujte vidličkou.
Prelisovaný cesnak zmiešajte so soľou, s korením podľa chuti a polejte rastlinným olejom.
Do tejto zmesi vložte zemiaky a všetko dobre premiešajte.
Tip: aby bol váš pokrm ešte chutnejší, vyberajte si malé zemiaky, pečú sa o niečo lepšie a rýchlejšie.
Slaninu nakrájajte na tenké plátky.
Vložte zemiaky na pekáč a na vrh naukladajte kúsky slaniny.
Pečte na 200 stupňoch asi 40 minút.
Pri servírovaní posypte čerstvými bylinkami. Podávajte k mäsu, rybám, spolu s omáčkou z kyslej smotany, horčice a čerstvého cesnaku.