Recept: Rýchla a chutná príloha v podobe zemiakov a slaninky -LEPŠIU NEHĽADAJTE

S príchodom sezóny čerstvej zeleniny sa na našich stoloch môžu opäť objavovať pokrmy z mladých zemiakov. Najmä ak sa podávajú s maslom a bylinkami…

Na prípravu receptu potrebujete:

  • 2 kg mladých zemiakov
  • 400 g slaniny
  • 1 hlávka cesnaku
  • 40 ml rastlinného oleja
  • Soľ, korenie, bylinky

Postup

Zemiaky dôkladne umyte a na viacerých miestach ich poprepichujte vidličkou.

Prelisovaný cesnak zmiešajte so soľou, s korením podľa chuti a polejte rastlinným olejom.

Do tejto zmesi vložte zemiaky a všetko dobre premiešajte.

Tip: aby bol váš pokrm ešte chutnejší, vyberajte si malé zemiaky, pečú sa o niečo lepšie a rýchlejšie.

Slaninu nakrájajte na tenké plátky.

Vložte zemiaky na pekáč a na vrh naukladajte kúsky slaniny.

Pečte na 200 stupňoch asi 40 minút.

Pri servírovaní posypte čerstvými bylinkami. Podávajte k mäsu, rybám, spolu s omáčkou z kyslej smotany, horčice a čerstvého cesnaku.