Niekoľko dôvodov, čo môže narušiť vašu dovolenku v Thajsku, ak ste tam ešte neboli

Niekedy naozaj potrebujete odísť do vzdialenej krajiny, aby ste si mohli poriadne oddýchnuť. Turisti si za týmto účelom čoraz častejšie vyberajú Thajsko. Ázijský štát priťahuje návštevníkov z mnohých dôvodov. Ako prvé si tu užijete krásu prírody, ktorá vás chytí za srdce.

Po druhé, dozviete sa, čo je to skutočný gastronomický cestovný ruch. Nehovoriac o obrovskom množstve neuveriteľných výletov! Je to ale všetko také ružové a aké sú nevýhody dovolenky v Thajsku?

botanický, cestička, cestovaťPexels

Nasledujúce príklady pravdepodobne sklamú všetkých turistov prichádzajúcich do populárnej krajiny. Musíte byť pripravení na všetko!

 

MÍNUSY

Vône

Bohužiaľ, pestrofarebné fotografie z Thajska nebudú schopné sprostredkovať celú škálu vôní, ktoré dominujú v tejto krajine. A nepríjemné pachy sú častým javom u všetkých miestnych obyvateľov. Oni im jednoducho nevenujú pozornosť, no turistovi, ktorý tam zavíta prvýkrát, sa to asi nebude páčiť.

 

Odpadky

Buďte pripravení na to, že v okolí bude veľa odpadkov, ktoré nikto nerecykluje. Ekologická situácia v krajine je preto v mimoriadne poľutovaniahodnom stave. Odpadky nie sú len výsledkom miestnej nedbanlivosti. Veľké množstvo odpadu produkujú aj samotní turisti. Je jasné, že známe pláže sa snažia udržiavať v čistote, no inde sa na takýto luxus nespoliehajte.

 

Pláže

Na vrchole hlavnej sezóny sa pripravte na preplnené pláže. A ako viete, veľký počet turistov môže znepríjemniť komfort vašej dovolenky. Výsledkom bude, že budete obklopení neustálym zhonom a hlukom. O osobnom priestore ani nemôže byť reč!

autá, Bangkok, bilbordyPexels

Dopravné zápchy

Tí, ktorí boli v Thajsku viac ako raz, vedia, ako vyzerajú miestne cesty. Pohyb v turistických oblastiach spôsobuje večné dopravné zápchy a mnoho problémov. Chodci jednoducho nemajú chodníky. Preto sa na cestách často vyskytujú dopravné nehody. Ak sa chcete pohybovať po meste čo najrýchlejšie, skúsení turisti si po príchode do krajiny prenajímajú skútre. Je to cenovo výhodné aj pohodlné.

 

Jedlo

Exotická thajská kuchyňa vás určite prekvapí, ale nie každému sa to bude páčiť. Faktom je, že miestni obyvatelia sú zvyknutí pridávať do svojich jedál veľké množstvo korenín a byliniek. Ich pokrmy sú preto často veľmi korenené. Okrem toho, v Thajsku nájdete veľa nezvyčajného ovocia a zeleniny, ktoré sa nemusia páčiť vášmu tráveniu.

atraktívny, Bangkok, chutnýPexels

Vlhkosť

Ak nemáte radi vysokú vlhkosť a neustále teplo, premyslite si cestu do Thajska. Tropické podnebie tejto krajiny môže vašej pohode uštedriť tvrdú ranu, na ktorú sa budete musieť vopred pripraviť.

atraktívny, cestovať, človekPexels

Hmyz

Žiadna cestovná agentúra vám nemôže povedať o nespočetnom množstve hmyzu v Thajsku. Obrovské šváby, komáre, chrobáky, stonožky sú len malou časťou toho, čo môže vašu dovolenku výrazne znepríjemniť. Miestni obyvatelia s nimi nemajú najmenší problém, no ak si na izbe nájdete neželaného hosťa, určite to nepridá na vašej spokojnosti.

 

Predavači

Thajci sú voči turistom veľmi priateľskí, pretože vedia, že na nich môžu zarobiť nemalé peniaze. Preto nech vás neprekvapuje, ak vám bude vytrvalý predajca neustále strkať do rúk ovocie alebo malé ozdôbky. A aj keď odmietnete, ich to jednoducho neodradí.

Ázia, Bangkok, cesta                                     Pexels

Neskúsený turista môže byť takýmto zoznamom zvláštností prekvapený. Ak však lietate do zahraničia prvýkrát, mali by ste vedieť o všetkých nevýhodách, ktoré na vás striehnu.

Navštívili ste už túto krajinu?

 

Zdroj: takprosto.cc

Back To Top