Konečne som našla dokonalý vanilkový krém bez múky. Vydrží v chladničke až 3 dni

Letné oslavy vždy hýria všemožnými sviežimi tortami s obsahom predovšetkým sezónneho ovocia. Pomaly sa ale blíži jeseň a po ňom zima, kedy je naopak príjemné osladiť si život kúskom torty s krémom.

Práve krém je veľmi dôležitý, pretože dotvára konzistenciu, a hlavne chuť celého torte. Ak teda hľadáte recept na jeden vynikajúci a univerzálny krém , vyskúšajte tento vanilkový. Je vynikajúci a trvanlivý!

zloženie

  • 200 g mäkkého masla,
  • 100 ml mlieka,
  • 4 lyžice cukru,
  • 2 vajcia,
  • vanilková esencia alebo vanilka

Príprava

Všetky prísady by mali mať izbovú teplotu. Zmiešajte žĺtky s cukrom a vanilkou v miske, potom prilejte mlieko a premiešajte.

Celú zmes zohrejte a nepretržite miešajte, kým nezhustne. Krém nevarte, akonáhle je hustý, vypnite teplo a nechajte ho vychladnúť. Potom vmiešajte maslo a vyšľahané bielky.

Nakoniec vyšľahajte krémovú konzistenciu a môžete krém ihneď použiť, alebo ho uchovať až 3 dni v chladničke.

zdroj: takprosto.cc

Back To Top