Najlepšie domáce buchty plnené Nutellou, ktoré sú stále vláčne a nadýchané: Originálny Slovenský Recept

Recept na úžasné Nutellové buchty máne od pani Márie Palečkovej a chutia na jednotku. Poďme na postup.

Recept: 1 kg polohrubá múka, 500 ml mlieka, 125 g masla, 1 vajce, 1 žĺtok, 4 PL kr. cukor, 42 g droždie, štipka soľ, citrónová kôra. Vo vlažnom mlieku s 1 PL cukru nechám nakysnúť droždie.

 

Vajcia vymiešam s cukrom a maslom do peny. Múku preosejem, pridám citrónovú kôru, soľ, vajcia s maslom a kvások.

Vymiesim vláčne cesto, ktoré nechám kysnúť 30 – 40 min. Cesto som rozdelila na 3 časti, vyvaľkala na pol cm, nakrájala štvorce, plnila nutelovou, tvarohom a slivkovým lekvárom. buchty som uložila na plech vymazaný maslo.
Piekla som na 180 st. 25 min. Horúce som potrela maslom.

 

Back To Top