Rýchla omáčka k mäsovým guľkám, ktorú máte hotovú hneď. Nevyrovná sa jej žiadna iná, ani predražené z obchodu

Mnohí z nás obľubujú hustú paradajkovú omáčku s mierne hnedastým odtieňom, ktorá sa dokonale hodí k mäsovým guľkám. Gazdinky tvrdia, že tajomstvo tejto omáčky je skutočne fenomenálne. Dokáže totiž napraviť aj nedostatky, s ktorými ste si už mysleli, že celý obed môžete tak akurát vyhodiť do koša. Niet divu, prečo tie mäsové guľky vyzerajú potom tak chutne!

 

Nasledujúci recept obsahuje najjednoduchšie ingrediencie a varenie si nevyžaduje ani veľa času a ani zbytočné míňanie vášho rodinného rozpočtu.

Potrebujete

  • 1 liter vody
  • 2 PL smotany
  • 2 PL múky
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 0,5 čl mletého čierneho korenia
  • 1 PL čerstvého kôpru
  • 1 čl chmeli-suneli
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Múku si vysypte na horúcu panvicu a opražte, kým nezíska svetlohnedé sfarbenie.подлива для котлет сметанная
  2. Pridajte paradajkový pretlak, smotanu, chmeli-suneli a pretlačený cesnak.подлива для котлет рецепт
  3. Premiešajte, kým nezískate jednotnú zmes.подлива для котлет как в столовой
  4. Nalejte do panvice 300 ml vody a nechajte dusiť.
  5. Keď omáčka začne hustnúť, prilejte do nej aj zvyšok vody. V rovnakom čase ju dôkladne miešajte, aby vám nezačali vznikať hrudky. Počas tohto kroku si hrniec alebo panvicu zložte z plameňa.подлива для котлет готовим дома
  6. Následne pridajte korenie, kôpor a opäť položte hrniec na sporák. Omáčku za stáleho miešania priveďte k varu.густая подлива для котлет
  7. Keď omáčka zovrie, môžete do nej vložiť mäsové guľky. Poduste ich 5 minút z jednej strany a 5 minút z druhej strany. Počkajte ešte ďalších 5 minút – vlhkosť by sa nemala vyparovať.подлива для котлет из муки
  8. Hustá a lahodná omáčka v kombinácii s chutnými mäsovými guľkami sú tou správnou voľbou na váš víkendový obed. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: takprosto.cc