Letné oslavy vždy hýria všemožnými sviežimi tortami s obsahom predovšetkým sezónneho ovocia. Pomaly sa ale blíži jeseň a po ňom zima, kedy je naopak príjemné osladiť si život kúskom torty s krémom.
Práve krém je veľmi dôležitý, pretože dotvára konzistenciu, a hlavne chuť celého torte. Ak teda hľadáte recept na jeden vynikajúci a univerzálny krém , vyskúšajte tento vanilkový. Je vynikajúci a trvanlivý!
zloženie
- 200 g mäkkého masla,
- 100 ml mlieka,
- 4 lyžice cukru,
- 2 vajcia,
- vanilková esencia alebo vanilka
Príprava
Všetky prísady by mali mať izbovú teplotu. Zmiešajte žĺtky s cukrom a vanilkou v miske, potom prilejte mlieko a premiešajte.
Celú zmes zohrejte a nepretržite miešajte, kým nezhustne. Krém nevarte, akonáhle je hustý, vypnite teplo a nechajte ho vychladnúť. Potom vmiešajte maslo a vyšľahané bielky.
Nakoniec vyšľahajte krémovú konzistenciu a môžete krém ihneď použiť, alebo ho uchovať až 3 dni v chladničke.
zdroj: takprosto.cc