Čučoriedkové muffiny – skvelá pochúťka nielen pre deti, ale aj dospelých. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý si nielen ľahko zapamätáte, ale aj pomerne rýchlo pripravíte.
Potrebujete
- 200 g cukru
- 200 g krupice
- 200 ml kefíru
- 200 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- 200 g čučoriedok
- 2 g soli
- 100 ml olivového oleja
- 1-2 pl kukuričného škrobu
- 10 g prášku do pečiva
Postup
V hlbokej miske si rozšľahajte vajcia. Pridajte k nim štipku soli a cukru. Vymiešajte metličkou. Následne pridajte kefír, nasypte múku, krupicu a prášok do pečiva.
Všetko vyšľahajte do hladka. Do zmesi nalejte olivový olej a opäť premiešajte. Pridajte zmrazené alebo čerstvé čučoriedky a vmiešajte ich do cesta.
Papierové košíčky vložte do formy na muffiny. Ak máte silikónové, nemusíte ich použiť. Cesto naplňte takmer po vrch.
Muffiny pečte v rúre predhriatej na 170 až 180 stupňov 30 – 40 minút. Hotové koláčiky posypte práškovým cukrom, prípadne ozdobte lístkami mäty.
Tip: Muffiny môžete ešte pred vložením do rúry posypať mrveničkou alebo mandľovými lupienkami. Vďaka tomu budú na povrchu chrumkavejšie. Do cesta môžete pridať trochu vanilky alebo dokonca sušeného zázvoru!
Zdroj: sovkusom.ru