Jednoduché a účinné tipy ako zlepšiť zvukovú izoláciu vášho interiéru

Ani vám nerobí hluk z ulice dobre? Máte hlučných susedov? Sú vaše kroky na podlahe pre vaše uši neznesiteľné? To všetko sa dá vyriešiť jednoduchými spôsobmi zlepšenia interiérovej akustiky.

Povieme vám, ktoré to sú?!

Zamerajte sa na okná a dvere

Okná s dvojitým zasklením vám pomôžu zbaviť sa hluku z ulice. Veľmi dobrým riešením ich izolácie sú aj moderné vonkajšie žalúzie, ktorých pevné lamely chránia okno a interiér nielen pred silným slnkom, ale aj hlukom. Pomôcť by mohlo aj lepšie tesnenie okien alebo pevnejšie závesy, ktoré veľa nestoja a jednoducho sa inštalujú.

Utesnite steny

Starostlivo preskúmajte každú stenu. Aj malé praskliny sa musia opraviť. Odborníci radia zakryť medzeru v tehlovej stene penou a potom tmelom. Malá prasklina v omietke musí byť utesnená sklenenými vláknami a pokrytá tmelom.

Ten istý efekt môžu mať aj sadrokartónové dosky alebo kvalitná akustická pena. Jednoduchým riešením môže byť aj skriňa s oblečením alebo knižnica plná kníh, ktoré dokážu stenu od hluku zo susedného bytu dokonale izolovať.

Urobte dobrý podlahový poter

Rovnakou minerálnou vlnou ako pri stene, vyplňte aj všetky praskliny, štrbiny a otvory v podlahe. Ideálnym riešením je aj špeciálna kročajová izolácia, ktorá nie je hrubá a nezvýši priestor podlahy, a pritom dokonale túto plochu izoluje.

Na izoláciu podlahy tiež môžete použiť aj moderné koberce, ktoré priestor navyše dokonale skrášlia a možno aj prehrejú.

Venujte pozornosť aj stropu, kvalite dverí a použitým materiálom pri samotnej stavbe. Čím vyššie investície, tým lepší výsledok a pohodlie budete mať.

Autor fotky: Ksenia Chernaya na Pexels