Osviežujúci kivi cheesecake (bez pečenia) Keď pripravím túto maškrtu, na ostatné dezerty sa hneď zabudne!

Ingrediencie:
200 g sušienok
100 g masla

Biely krém:
400 g smotanového syra (alebo minimálne dvakrát rozmixovaného tvarohu)
350 ml sladkej 33% smotany
150 g práškového cukru
1 veľké balenie vanilkového cukru
šťava z 1 citróna
10 g želatíny

Kivi vrstva:
1 kg kivi
200 g práškového cukru
20 g želatíny

Postup:
Sušienky rozdrvíme na jemný prášok, pridáme roztopené maslo a premiešame.
Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm a vystelieme ju papierom na pečenie.

Na dno uložíme vrstvu sušienok.

Zo smotany, vanilkového a práškového cukru vyšľaháme krém.

Pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Zmiešame smotanový syr (alebo tvaroh), citrónovú šťavu a napučenú želatínu.

Potom pridáme smotanový krém a zamiešame. Rozotrieme na vrstvu sušienok vo forme.
Časť tvarohového krému odložíme bokom na ozdobenie.

Pripravíme si menšiu misku, obalíme ju z vonkajšej strany potravinárskou fóliou a opatrne vložíme do stredu smotanovej plnky. Vznikne tak „jama“, do ktorej neskôr umiestnime kivi plnku.
Uložíme na dve hodiny do chladničky.
O dve hodiny vyberieme misku a fóliu.

Očistíme kivi a pomocou ponorného mixéra ho rozdrvíme na kašu. Pridáme cukor a postavíme na mierny oheň.
(Radím zmes z kivi nevariť, pretože pri varení môže stratiť farbu. Jednoducho posypte kašu z kivi cukrom a on sa o niekoľko hodín pomaly roztopí, prípadne postupujte podľa receptu a použite potom niekoľko kvapiek potravinárskeho farbiva).

Varíme, kým sa cukor nerozpustí. Podľa návodu na obale pripravíme želatínu, pridáme ju do zmesi s kivi a rozmiešame.
Necháme hmotu trochu zatuhnúť. Potom ňou zalejeme biely krém a rovnomerne rozotrieme.

Zdroj: 5oclockgreenwich.com

Back To Top