Čo upiecť, keď hostia klopú na dvere? 5 dezertov ktoré hotové OKAMŽITE

Z čoho by sa mal skladať dezert a koľko času ste mali venovať jeho príprave? Pre niektorých to môže byť strapec hrozna po večeri, no pre niektorých kúsok skvelej torty so šľahačkou. Uisťujeme vás, že príprava nasledujúcich dezertov vám nezaberie viac ako 15 minút a výsledok bude určite stáť za to!

V prípade, že sa k vám blíži nečakaná návšteva a vy nemáte nič sladké pod zub, na záchranu prichádzajú kuchárske knihy od francúzskych a talianskych žien. Práve tam môžete nájsť dezerty, ktoré sa pripravujú v rekordnom čase.

Broskyňová melba

Tento dezert vynašiel francúzsky kuchár Auguste Escoffier a vložil do neho najlepšie prvky tradičnej domácej kuchyne. Stalo sa tak v Londýne a dezert sa stal tak populárny (najmä v USA), že 13.január je označovaný ako deň broskyňovej melby. Pozostáva zo zmrzliny, malinového džemu a olúpaných broskýň.

рецепты простых десертов

Potrebujete

  • 400 g olúpaných čerstvých alebo konzervovaných broskýň
  • 150 g čerstvých malín alebo malinového džemu
  • 100 ml smotany
  • 100 g müsli alebo granoly
  • ½ pl práškového cukru
  • 1 pl masla

Postup

Ošúpané broskyne dajte do hrnca, pridajte maslo a nechajte variť, až kým ovocie nebude horúce. Potom pridajte rozpučené maliny alebo malinový džem, počkajte, kým sa celá zmes rovnomerne nezahreje.

Počas tejto doby si vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom (alebo použite zmrzlinu). Broskyňovú zmes rozdeľte do štyroch dezertných pohárov, na ňu položte zmrzlinu alebo smotanu a vrch posypte s müsli alebo orechmi. Melba sa môže pripraviť z akéhokoľvek mäkkého ovocia, ako je napríklad kivi.

как готовить десерт в бокале

Domáce tiramisu

Tradičný taliansky dezert vyrobený z piškót a smotanového syra je vynikajúcou kombináciou k čaju. Ak nemáte po ruke piškóty, bude lepšie použiť mäkké sušienky pre rýchlejšiu verziu tiramisu.

Potrebujete

  • 3 čl instantnej kávy
  • 3 pl kávového likéru
  • 250 g mascarpone
  • 85 g kondenzovaného mlieka
  • 4-6 ks piškót
  • 1 pl kakaa

тирамису в стакане

Postup

V hlbokom tanieri si zrieďte kávu so 75 ml vody, pridajte likér (koňak ako posledná možnosť) a následne to zmesi namočte piškóty.

Potom si dohladka vymiešajte mascarpone spolu s kondenzovaným mliekom. Namočené piškóty dajte na dno pohárov alebo iných vhodných nádob, zalejte vyšľahaným krémom a posypete kakaom alebo strúhanou čokoládou. Aby bol kávový dezert ešte chutnejší, nechajte ho pred podávaním jednu hodinu v chladničke.

рецепт десерта

Ovocná galetka

Potrebujete

  • 120 g masla
  • 240 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 200 g cukru ( + 2 pl na posypanie)
  • 250 g jahôd
  • 300 ml mlieka

Postup

Tu sa budete musieť posnažiť o trošku viac. Roztopte si 100 g masla, zmiešajte ho so 100 g cukru a jedným vajcom. Pridajte 200 g preosiatej múky spolu s práškom do pečiva a vymieste linecké cesto. Vložte cesto do chladničky a medzi tým si pripravte krém: mlieko prevarte a rozpustite v ňom 100 g cukru. Vyšľahajte si druhé vajce a vymieste si cesto so 40 g múky, pridajte ho do mlieka a varte, až kým krém nezhustne.

Z chladničky vyberte pripravené cesto, vyvaľkajte ho a položte do vymastenej okrúhlej formy. Pečte ho 10 až 12 minút pri teplote 220 stupňov v predhriatej rúre, kým sa úplne neupečie. Medzitým si zmiešajte jahody s dvoma lyžicami cukru a zohrievajte ich v mikrovlnnej rúre po dobu 5 minút, kým nezmäknú. Koláč potrite krémom a jahody položte navrch. Ovocná galetka je hotová!

как приготовить галету с ягодами

Každý z týchto troch dezertov ozdobí váš slávnostný stôl, pretože každý je univerzálny a svojím spôsobom originálny: tiramisu je výdatný, melba je ľahký a ovocná galetka osviežujúci dezert.

Vyskúšajte to aj vy!

zdroj:sovkusom.ru

Back To Top