Turecké potešenie je vynikajúca tradičná turecká sladkosť, ktorá v skutočnosti vznikla pôvodne na Cypre. Sú to sladké bonbóny v tvare kociek podobné marmeláde. Zbožňujú ich dospelí aj deti.
Ak tiež patríte k milovníkom tejto dobroty, skúste si pripraviť jahodové turecké pokušenie podľa receptu, ktorý pre vás pripravil portál „Svojimi rukami“. Príprava tejto sladkosti je jednoduchá a pomerne rýchla, pričom na ňu nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie. Dezert je veľmi jemný a aromatický.
Jahodové turecké potešenie
INGREDIENCIE
- 200 g jahôd
- 15 g želatíny v prášku
- 150 g práškového cukru
- polku citróna
POSTUP
-
- Ponorným mixérom rozdrvíme jahody. Môžeme použiť čerstvé alebo aj mrazené jahody.
- Do vzniknutej hmoty pridáme želatínu a necháme ju istý čas postáť, aby napučala. Potom do nej pridáme ešte 120 g práškového cukru a citrónovú šťavu. Dôkladne túto zmes premiešame a zohrejeme ju na miernom ohni. Varíme až kým sa želatína nerozpustí, no nenecháme hmotu zovrieť.
- Odoberieme hmotu z ohňa a schladíme ju. Potom šľaháme šľahačom približne 6 minút, aby zmes zhustla a bola svetlejšia.
- Vezmeme formu, v ktorej hmotu necháme zatuhnúť, vystelieme ju papierom na pečenie a nalejeme do nej jahodovú zmes. Zmes rovnomerne rozotrieme a postavíme na chladné miesto. Necháme postáť približne 5 až 6 hodín, kým hmota nestuhne.
- Keď turecké potešenie stuhne, vyberieme ho z formy, posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky.
- Ponorným mixérom rozdrvíme jahody. Môžeme použiť čerstvé alebo aj mrazené jahody.
Prečo míňať peniaze na exotickú tureckú pochúťku, keď si ju teraz viete ľahko pripraviť doma? Pripravte ten pravý dezert pre svoje deti a vnúčatá a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi!
Zdroj: takprosto.cc