Jednoduchý recept na tradičnú tureckú pochúťku: jahodové turecké potešenie.

 

Turecké potešenie je vynikajúca tradičná turecká sladkosť, ktorá v skutočnosti vznikla pôvodne na Cypre. Sú to sladké bonbóny v tvare kociek podobné marmeláde. Zbožňujú ich dospelí aj deti.

Ak tiež patríte k milovníkom tejto dobroty, skúste si pripraviť jahodové turecké pokušenie podľa receptu, ktorý pre vás pripravil portál „Svojimi rukami“. Príprava tejto sladkosti je jednoduchá a pomerne rýchla, pričom na ňu nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie. Dezert je veľmi jemný a aromatický.

Jahodové turecké potešenie

INGREDIENCIE

  • 200 g jahôd
  • 15 g želatíny v prášku
  • 150 g práškového cukru
  • polku citróna

POSTUP

    1. Ponorným mixérom rozdrvíme jahody. Môžeme použiť čerstvé alebo aj mrazené jahody. Turecké potešenie
    2. Do vzniknutej hmoty pridáme želatínu a necháme ju istý čas postáť, aby napučala. Potom do nej pridáme ešte 120 g práškového cukru a citrónovú šťavu. Dôkladne túto zmes premiešame a zohrejeme ju na miernom ohni. Varíme až kým sa želatína nerozpustí, no nenecháme hmotu zovrieť.  jahodový turecký med
    3. Odoberieme hmotu z ohňa a schladíme ju. Potom šľaháme šľahačom približne 6 minút, aby zmes zhustla a bola svetlejšia. Turecká pôvabná fotografia
    4. Vezmeme formu, v ktorej hmotu necháme zatuhnúť, vystelieme ju papierom na pečenie a nalejeme do nej jahodovú zmes. Zmes rovnomerne rozotrieme a postavíme na chladné miesto. Necháme postáť približne 5 až 6 hodín, kým hmota nestuhne.
    5. Keď turecké potešenie stuhne, vyberieme ho z formy, posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky. Turecké potešenie

Prečo míňať peniaze na exotickú tureckú pochúťku, keď si ju teraz viete ľahko pripraviť doma? Pripravte ten pravý dezert pre svoje deti a vnúčatá a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi!

Zdroj: takprosto.cc

Back To Top