Zemiakové placky inak. Dala som do nich syr a obalila v strúhanke Chrumkavé a veľmi chutné!

Od tohto niet jednoduchšieho a lepšieho jedla! Aj dvojnásobná dávka bude málo!

Suroviny:

5 ks stredne veľkých uvarených zemiakov

2 ks vajíčka

100 g strúhanky

100 g syr

Olej k pečeniu

Soľ, korenie

Príprava:

Zemiaky očistíme, uvaríme a postrúhame na strúhadle s menšími dierkami. Okoreníme a osolíme. Syr narežeme na tenké plátky a vajíčka s vidličkou vybijeme. S mokrou rukou vytvarujeme so zemiakov krokety, do stredu každej krokety jeden plátok syru a obalíme vo vajíčku a v strúhanke, vo väčšom množstve oleja upečieme na chrumkavé.  Môžeme jesť teplé ale aj studené, aj tak sú vynikajúce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *