Zemiakové placky – pokrm, ktorý sa dá pripraviť doslova na drobné. Ide o pomerne lacné a zároveň chutné a sýte jedlo. Príprava netrvá dlho a ani si nevyžaduje špeciálne zručnosti.
Potrebujete
- 450 gramov zemiakov
- 2 vajcia
- 50 mililitrov slnečnicového oleja
- soľ, korenie podľa chuti
Postup
Zemiaky očistite a nastrúhajte na hrubom strúhadle rovno do hlbokej misy.
Pridajte k tomu soľ, korenie, vajcia a dôkladne premiešajte.
Nalejte olej do panvice a zohrejte ho. Následne naň položte 1/4 pripravenej zmesi a vyformujte si placku.
Opekajte ju z oboch strán, kým nebude hotová na strednom plameni, potom ju preložte na tanier. To isté urobte aj so zvyškom zmesi.
Hotové placky môžete nakrájať a rovno podávať!
Zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua