Zemiakové placky: chutný a rýchly obed – Manžel si pochvaľuje, aké sú chrumkavé

Zemiakové placky – pokrm, ktorý sa dá pripraviť doslova na drobné. Ide o pomerne lacné a zároveň chutné a sýte jedlo. Príprava netrvá dlho a ani si nevyžaduje špeciálne zručnosti.

Potrebujete

  • 450 gramov zemiakov
  • 2 vajcia
  • 50 mililitrov slnečnicového oleja
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup

Zemiaky očistite a nastrúhajte na hrubom strúhadle rovno do hlbokej misy.

Pridajte k tomu soľ, korenie, vajcia a dôkladne premiešajte.

Nalejte olej do panvice a zohrejte ho. Následne naň položte 1/4 pripravenej zmesi a vyformujte si placku.

Opekajte ju z oboch strán, kým nebude hotová na strednom plameni, potom ju preložte na tanier. To isté urobte aj so zvyškom zmesi.

Hotové placky môžete nakrájať a rovno podávať!

 

Zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua